Har du nogensinde undret dig over, hvem der bestiller mest takeaway? Så får du svaret her. Foto: Shutterstock

Nogle københavnere er mere flittige end andre, når det kommer til at bestille take away.

Du kender sikkert scenariet. Det er søndag, du har tømmermænd, og du orker ikke at rende i Netto for at hande ind til en sund aftensmad. Og tanken om rent faktisk at stå foran kødgryderne og bikse det hele sammen, det orker du slet ikke.

Af samme grund er det nærliggende at gribe mobilen og bestille en omgang lækker aftensmad til afhentning eller udbringning. Så er det ligesom klaret, uden at du behøver gøre ret meget for det. 

Men hvem er egentlig de største syndere, når det kommer til at springe madlavningen over derhjemme?

Med hjælp fra Room Service har KBH.dk fundet frem til de 10 københavnere, der bestiller mest take away. Det er:

1. Christian
2. Rasmus
3. Thomas
4. Morten
5. Cecilie
6. Dorthe
7. Anders
8. Julie
9. Martin
10. Søren 

Her kommer Christian altså ind på en klar førsteplads, når aftensmaden skal springes over ifølge Allan Petersen, der er daglig leder i Room Service, som leverer mad fra udvalgte restauranter direkte til københavnernes hoveddør.

Via Room Service kan man bestille mad fra lækre take away-restauranter i Københavns, som LeLe, Sticks’n’Sushi, Halifax og mange flere, hvis lysten til at stå i køkkenet udebliver.

Og her er der nogle helt klare favoritter på menukortet, når Christian skal bestille mad. 

– Christian er helt klart til sticks fra ‘Sticks N’ Sushi’, men Christian er også glad for forårsruller og ris, siger Allan Petersen, der mener, at særligt en type mad falder i de københavnske kunders smag.

– Vores kunder er mest til asiatisk mad eller burgere, og det tror vi skyldes, at det er nemt at pakke ud og spise og asiatisk er meget opdelt i mindre retter eller serveringer. Det er nemmere at få sådan en wokret i en sort bakke, og så holder det også varmen rigtig godt, siger Allan Petersen til KBH.dk.

Det viser sig også, at de københavnere, der er hurtigst til at springe den hjemmelavede aftensmad over, bor på de finere brokvarterer i byen.

– Vi leverer i hele hovedstadsområdet og over 90 procent af ordrerne skal findes i København. Her er det særligt borgere i Indre By eller folk på Østerbro der er mest flittige til at bestille, og her ser vi er en lille overvægt, siger Allan Petersen til KBH.dk.

Til gengæld er der særligt sidst på ugen, at Christian, Thomas og Rasmus får en craving efter burgere eller en hurtig wokret.

– Vores kunder i hovedstaden har så travlt, og vi kan faktisk se, at når vi kigger på hele ugen, så er der travlt hver dag. Fredag skiller sig lidt ud, fordi at vi en god portion firmakunder, der bestiller i hverdagene. Men fredag får vi både mange bestillinger fra private kunder og firmakunder.  

– Så fredag er stadig den store snydedag, når man ikke selv vil lave mad, siger Allan Petersen til KBH.dk.    

Københavns fotograf søger bare numser til et særligt ‘numsegalleri’