Foto: Shutterstoc

Har du fundet drømmebilen i udlandet? Og skal du have den importeret til Danmark? Så skal du være opmærksom på, at du skal betale dansk registreringsafgift af bilen, og bilen skal registreres med danske nummerplader.

Sponsoreret indhold

Det kan være en besværlig og langsommelig proces, hvor mange ofte oplever dyre efterregninger. Men det behøver det faktisk slet ikke at være. Der findes nemlig et række online rådgivere, hvorigennem du kan beregn registreringsafgift nemt, så du hurtigt kan få drømmebilen hjem. 

En række aktører på det danske marked er nemlig kvalificeret til at foretage en forhåndsvurdering af bilens registreringsafgift, således at du ved, hvad bilen kommer til at koste dig forud for at du bringer til til Danmark. Vi har taget et kig på, hvordan dette konkret foregår, så du kan blive klogere på processen, og så hvor nemt det faktisk er, at få beregnet bilens registreringsafgift. 

Find drømmebilen

Dette trin kan virke som det nemmeste, men der er en række ting, som du bør tage med i vurderingen, når du kigger på bil i udlandet. Forud for at du skriver under på kontrakten, bør du sikre dig, at du ikke kommer til at hæfte for en større gæld. Derudover bør du undersøge bilens stand grundigt. Er alle disse ting i orden er du klar til næste step.

Toldsyn i Danmark

Når en bil importeres til Danmark er det et krav at dette kommer igennem et toldsyn hos en dansk forhandler. Forud for toldsynet kan du få en forhåndsvurdering, hvor kyndige rådgivere beregn registreringsafgiften nemt. 

Forhåndsvurdering af registreringsafgift

Du kan få forhåndsvurdering af registreringsafgiften fra SKAT, dette er dog en meget langsommelig proces, som kan tage op til 2 måneder. Du kan også være at få beregn registreringsafgiften hos en ekstern partner. Her er behandlingstiden modsat kun 1 – 2 hverdage. På den måde har du hurtigere et overblik over, hvad bilen kommer til at koste dig. Når du har modtaget forhåndsvurderingen skal du acceptere denne, hvorefter registreringsafgiften kan betales, og dit køretøj er nu klar til indregistrering.

Sådan beregnes registreringsafgiften

Registreringsafgiften beregnes ud fra den pris, som køretøjet bliver solgt til hos danske forhandlere. Det er det man også kalder handelsværdien. Derudover indgår også bilens stand, ekstraudstyr, kilometertal samt sikkerhedsudstyr. Det er almen misforståelse af bilens ekstraudstyr ikke indgår i vurderingen, når beregn registreringsafgift, men ekstraudstyret kan have en indvirkning på bilens værdi i helhed, hvormed bilens handelsværdi vil stige. 

Hent dine nummerplader

Efter betalingen kan du afhente dine nye danske nummerplader, og du er nu klar til at køre afsted på de danske landeveje i dine nye bil. 

Hvad koster det at få foretaget en forhåndsvurdering?

De fleste aktører på markedet står inden hor den forhåndsvurdering, der bliver sendt til SKAT, hvormed du ikke vil modtage en efterregning i tilfælde af, at registreringsafgiften senere reguleres. Ved at få en aktør til at beregn registreringsafgift på din nye bil, inden den importeres, eliminerer du den økonomiske usikkerhed, der ofte er forbundet med at importere en bil fra udlandet til Danmark.