Det er ingen hemmelighed, at København lider af boligmangel. Problemet er ikke kun begrænset til Københavns forstæder, men påvirker også centrum, som har oplevet skyhøje huslejer og boligpriser i de seneste år.

Sponsoreret indhold

Dette skyldes både købestærke lejere, som ikke har noget imod at betale en vanvittig høj husleje, men også boligspekulanter og udenlandske konsortiums, der opkøber ejendomme og sætter priserne i vejret.

Mangel på billige boliger i København

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at der er mange mennesker, der har svært ved at få råd til en bolig i København. Problemet er blevet så udbredt, at det ofte omtales som den skjulte boligkrise. Boligpriserne er steget med 30% i løbet af de sidste 12 år, og 1/3 af alle lejligheder står ledige i mere end seks måneder om året, fordi de er for dyre for lejere eller købere med lave indkomster.

Det kan nogle gange føles umuligt at finde en ledige lejlighed i København, som man har råd til. Det er et kæmpe problem, da København, udover at være vores Hovedstad, også er en studieby. Der er brug for billige lejligheder til studerende og mennesker med lav indkomst, men de findes bare ikke. 

Politikere har i lang tid talt om at løse problemet, men de bare aldrig rigtigt kommet videre. Så hvad kan vi gøre for at løse problemet? Svaret er egentlig ret åbenlyst: Vi er nødt til at droppe alle prestige byggerierne, som koster mange millioner kroner hvert år, og i stedet fokusere på at investere i fremtiden. Det nytter ikke noget at København kun bliver en by for rige mennesker, da det vil skabe problemer på langt sigt.

Der er brug for politisk velvilje

Det kan også være en mulighed at, bystyret eller staten, går ind og opkøber ejendomme på tvangsauktioner eller lign. og omdanner dem til billige lejligheder, som almindelige mennesker har råd til. Det er der nok mange der synes er en dårlig ide, men vi kan ikke blive ved med at lade stå til. Det er blevet et stort problem, som vi bliver nødt til at løse.

Hvis du leder efter en ledig lejlighed i København, som samtidig er til at betale, er du nødt til at bevæbne dig med stor tålmodighed. Der er så stor rift om de få ledige lejligheder der er, at det næsten er en umulig kamp, medmindre man er villig til at betale en masse penge under bordet, men det kan vi på ingen måde anbefale.

Vi kan kun sætte vores lid til at politikerne får taget sig sammen, og løst problemet, så København virkelig kan blive den mangfoldige by, den bryster sig af at være.