Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at vi kan gøre os klar til at sidde ude i haven, grille og hygge med vores venner og familie.

Underholdning skal der også være, og der er det blevet meget populært at spille kort, både med og uden indsatser.

Her på KBH.dk vil vi derfor give jer en lille guide, til tre af de mest populære kortspil, som du kan spille med dine venner. Spillene kan både spilles udenfor en hyggelig sommeraften, eller indenfor, hvis der i stedet skal hygges i hjemmet.

Texas Hold’em

Det mest populære kortspil der findes, og som kan spilles af mange personer på en gang, er Texas Hold’em poker. Spillet hvor alle spillere får to kort på hånden, og via de fem kort der placeres på bordet, skal de forsøge at danne den bedste hånd. Der kan bydes ud mellem hver runde, så der bydes inden floppet, som er de første tre kort. Herefter bydes der igen, inden turn, som er det 4. kort lægges på bordet. Der bydes nu igen inden river, som er det sidste kort, og her kan der nu bydes en sidste gang, inden spillerne skal vise deres hånd.

Poker er et spil der kan spilles med op til 9 personer på et bord, så hvis i er mange, er det et glimrende spil.

Blackjack

Blackjack er et et spil, der ofte spilles individuelt, f.eks. foran computeren, som man kender fra blackjack på nettet men det kan stadig spilles med flere spillere ved bordet. Det kræver, at der er en dealer, og så kræver det modspillere. Dealeren deler to kort til alle spillere, som derefter skal vælge, om de vil stoppe eller om de vil have et kort mere. Målet er at komme så tæt på 21 som muligt, uden at ryge over.

Hvis man rammer 22 eller over, vil hånden være tabt. Spillet går ud på, at man skal vinde over dealeren. Et lille hint, hvis du vil have en fordel, så skal du være dealer. Dealeren har nemlig altid en fordel, da han skal agere sidst.

Krig

Krig er et yderst populært kortspil blandt den yngre generation, og er man af sted med ungerne, vil de elske dette spil. Du kan benytte normale spillekort til spillet, men det mest normale er, at købe nogle specielle kort. Det kan være bilkort eller lignende, som man spiller krig med.

Hvis vi tager et normalt kort spil, går krig ud på, at du skal have det højeste kort. Hvis du viser en 7’er, skal modspilleren trække et kort. Viser han/hun en 6’er, vinder du begge kort. Viser han/hun derimod en 7’er, er der krig, og så gælder det om at få det højeste kort. Hvis du gerne vil have ideer til kortspil med familien, så er der rigtig mange at komme efter her.