Foto: Bredgade / Google Maps

Københavns nye bydel ‘2150 Nordhavn’, har mere eller mindre siden sin ankomst placeret sig øverst på rekord-skamlerne med udbudspriser og million-salg i den rigtig, rigtig høje ende.

Men med salget af en knap 340 kvm stor lejlighed i Københavns inderste indre, må den havudsigts-lejlighed, der tidligere på året blev solgt for 20,3 millioner kr. i Nordhavn, vige sin 1. plads.

Handlen er nemlig netop blevet tinglyst til en pris på hele 21,5 millioner kr.

Det skriver Boliga.

Dermed har de nye ejere givet en pris for ejendommen, der er noget højere, end hvad ejerlejlighederne i København K ellers bliver handlet for.

Tal fra Boliga viser, at lejlighedskøberne i Københavns indre i år i gennemsnit har betalt 45.550 kr. for hver eneste kvadratmeter ejerlejlighed.

Lejligheden ligger i den kendte hovedstadsgade Bredgade i Frederiksstaden og har udsigt til Sankt Annæ Plads og Københavns Havn ved Skuespilhuset i det fjerne. Området huser Marmorkirken, Designmuseum Danmark og Amalienborg. Den billigste lejlighed i området omfatter 100 kvm og koster 6 millioner kr.

Bredgade-lejligheden overtager pladsen som 2017’s hidtil dyreste lejlighedssalg med godt og vel 1,2 millioner kr. ned til Nordhavn-lejligheden, der hidtil har været årets dyreste handel.

Dette salg blev officielt, da skødet til den over 260 kvadratmeter store 15.sals-lejlighed blev tinglyst i august i år.

Nordhavn kan dog genvinde sin plads, hvis det lykkes mæglerne at få solgt Danmarks dyreste lejlighed; en næsten 400 kvadratmeter stor lejlighed på 13. og 14. etage med udsigt over Nordhavns havnebassiner. På prisskiltet står der 32 millioner kr.