Foto: Pexels

I en travl hverdag er det vigtigt at huske at nyde livet. Det hele skal ikke handle om arbejde, studie og pligter.

Du skal også huske at passe på dig selv og det kan du blandt andet gøre ved at kaste dig ud i en ny hobby. Her får du fem gode ideer til en ny hobby, som er nem at komme i gang med. 

Lær at spille et instrument

Mange fortæller ofte venner og bekendte at de ville ønske at de havde lært at spille fx guitar eller klaver mens de var unge, men det er naturligvis aldrig for sent at gå i gang. Der er kun fordele ved at lære at spille et instrument, da musik først og fremmest er med til at bekæmpe stress. 

Faktisk kan det at spille guitar ligefrem have en terapeutisk effekt, når du fx har haft en dårlig dag på arbejdet eller slået op med kæresten. Du kan også bruge instrumentet til at finde kærligheden på ny, da det har en enorm tiltrækningskraft, når dine fingre skaber musik på klaveret. 

Bliv god til at bage

En anden god ting med en enorm tiltrækningskraft er bagning. Mange lever efter at vejen til kærlighed er gennem maven og derfor nyder mange at bage. Programmer som ”Den store bagedyst” har taget Danmark med storm og ca. en million danskere følger med, når programmet ruller hen over skærmen. Hvem ved? Måske bliver du så god til at bage at du kan melde dig til den nye sæson af programmet? 

Kodning-kurser til børn

WeTeach.dk er der masser af interessante kurser til børn, som kan være underholdende for både forældrene og børnene. Der er fx et kodning-kursus til børn, hvor børnene lærer at kode helt fra bunden, når de koder sine egne computerspil i det gratis program Scratch. 

Kodning for børn er både sjovt, lærerigt og nyttigt, da der på det seneste har været et øget fokus på dette område, som er ved at blive til en fast del af børnenes skolegang. Sidste år fik fx 65.000 børn i de danske fjerdeklasser muligheden for at lære at kode med en mikrocomputer.

Start en blog

Elsker du at skrive? Så er det bare med at komme i gang med at starte din egen blog. Husk på at det vigtigste er at du skriver om det du går op i og at du ikke bliver fristet af at gøre bloggen til endnu et arbejde fordi du gerne vil opnå tusindvis af læsere, sælge så meget som muligt osv. De mest succesrige bloggere er skabt af bloggere, der først så projektet som en hobby. 

Kast dig ud i fotografering 

Har du talent for at finde den rette vinkel og redigere dit billede til topkvalitet, når du skal lægge ting op på de sociale medier? Så er du allerede godt på vej til at nyde fotografering som en hobby. På førnævnte side med kodning-kurser til børn er der også et fotograferingskursus, som kan hjælpe dig godt på vej til at blive en god fotograf.