Kom helt tæt på Baby Spice, Sporty Spice, Scary Spice, Posh Spice og Ginger Spice 10. januar. Foto: Shutterstock

Spice up your life på en ganske almindelig onsdag, når Folkehuset Absalon på Vesterbro slår dørene op for fans af Spice Girls i alle aldre.

Den gamle kirke kommer med garanti til at sitre af girl power og 90’er-nostalgi 10. januar, når Folkehuset Absalon på Sønder Boulevard inviterer indenfor til et to timer langt foredrag om Spice Girls på en helt almindelig onsdag.

Spice Girls var med til at gøre livet lidt mere festligt og farverigt for børn og unge med deres opsigtsvækkende outfits og flabede attituder, der blev efterlignet på folkeskoler og fritidshjem landet over, efter at popfænomenets første single landede med et brag i 1996.

Med hits som Wannabe, Stop, Spice Up Your Life og Too Much samt deres gennemtrængende budskab om girl power fik de en hel generation af børn og unge til at klæde sig ud og danse rundt i mavebluser og plateausko som små versioner af Baby Spice, Posh Spice, Sporty Spice, Ginger Spice og Scary Spice i pigeværelser og puderum. 

Selvom Spice Girls vist har lovet at gøre comeback (igen igen), så bliver det aldrig helt det samme som dengang i 90’erne, og derfor er der kun de herlige minder om den energiske popgruppe tilbage. 

Og de minder inviterer Folkehuset Absalon alle de gamle Spice Girls-fans til at dvæle ved i selskab med Elise Ligaard, der er cand.mag. i musikvidenskab og har undervist i fænomenet ’fankultur’ som ekstern lektor på Københavns Universitet.

Elise Ligaard lover at tage foredragets gæster med på en rejse 20 år tilbage i tiden til de gode gamle dage med masser af billeder og videoklip.

Gotta slow it down baby, gotta have some fun. Foto: Shutterstock

– Jeg vil fokusere på, hvad Spice Girls egentlig gik ud på som fænomen, og hvorfor de blev så populære blandt børn. Foredraget er altså både et blik på, hvad Spice Girls gjorde, men også hele den fankultur, der var omkring gruppen, siger Elise Ligaard til KBH.dk.

– Jeg har nogle eksempler med på, hvordan de fik børn til at klæde sig ud og imitere dem, for det var en virkelig vigtig del af fankulturen.

Elise Ligaard, der i øvrigt har skrevet speciale om Spice Girls, argumenterer for, at børn og unge klædte sig ud som de forskellige medlemmer af Spice Girls for at eksperimentere med de mange måder at være pige på, som gruppens medlemmer hver repræsenterede. Baby Spice var en helt andet type end Sporty Spice og så videre, og gruppen havde derfor bred appel.

I need some love like I never needed love before. Foto: Shutterstock

Hun fortæller, at målgruppen for hendes fordrag om Spice Girls typisk er kvinder, som selv har været fans tilbage i 90’erne, og som er nostalgiske omkring det, men at Spice Girls også er blevet populære blandt yngre personer, som er for unge til at have været fans dengang, men som er kommet efter det nu.

– Det budskab, Spice Girls stod bag for 20 år siden med girl power, er jo højaktuelt i dag, og derfor bliver de næsten glorificeret af den yngre generation, som synes, de er seje, selvom de er for unge til at have været fans dengang, siger Elise Ligaard til KBH.dk.

Du kan høre meget mere, når Elise Ligaard dykker dybt ned i historien om den hyperpopulære pigegruppe og deres rolle som feminister og forbilleder for flere generationer af unge i Folkehuset Absalon 10. januar. 

Billetter koster 30 kroner og kan købes via Billetto eller i døren.

Stop right now, thank you very much. Foto: Shutterstock

Hvad sker der: Foredrag om Spice Girls
Hvor sker det: Folkehuset Absalon, Folkehuset Absalon, Sønder Boulevard 73, København V
Hvornår sker det: 10. januar 20-22

Gør et unikt fund: Forum på Frederiksberg holder kæmpe nytårsmarked