Foto: Shutterstoc

Det er altid rart at have en romantisk partner til at lyse op i de kolde vintermåneder.

Sponsoreret indhold

Men hvad skal der egentlig til for at skabe en hyggelig og romantisk stemning, når vejret udenfor ikke ligefrem lokker, og solen ikke har vist sig i, hvad der føles som flere år? Her giver vi et par bud på, hvad vinterens turtelduer kan give sig til i denne kolde tid. 

Varm mad og drikke skal der til

Den klassiske date-destination, restauranten, er også et hit hen over vinteren. Når det blæser og regner, og måske ligefrem sner, uden for vinduerne, er restauranter det perfekte sted at nyde sin kærestes selskab og lækker mad. I kan vælge at skabe den traditionelle aftensmads-date, for eksempel på den hyggelige Møller Bar & Køkken – restaurant Nørrebro, hvor I til slut kan varme kroppene med en lækker cocktail. Denne type date går man sjældent galt i byen med, men hvis I er mere til at spise on the go, kan I i stedet gå en tur i de kolde gader med en varm shawarma fra den nærmeste shawarmabar. 

En mad-date behøver selvfølgelig slet ikke at bestå af et helt måltid. Det er oplagt at sætte sig på en hyggelig café for at drikke en varm kop chokolade i den kolde tid. Hertil skal man selvfølgelig huske rigeligt med flødeskum og måske endda et lille stykke kage ved siden af. 

Forfriskende udendørsaktiviteter

Selvom temperaturerne ikke ligefrem lokker, er der faktisk også en del udendørsaktiviteter, man kan foretage sig for at skabe en god vinterdate. For eksempel kan man altid få et par gode grin sammen med sin udkårne, hvis man tager ud at skøjte på en af de mange skøjtebaner, der bliver etableret i vintermånederne. Måske bliver I endda så gode, at I kan skøjte hånd i hånd i lyskædernes skær. 

Hvis I hellere vil lade skøjterne blive hjemme, kan I i stedet gå en hyggelig tur gennem zoologisk have og se på alle dyrene samt varme jeres hænder over åben ild. Hvis snevejret er med jer, bliver I måske ligefrem henført til livet nord for polarcirklen, når I ser de smukke isbjørne på turen. Bare man har godt med tøj på, kan vintervejret altså godt skabe rammerne for en romantisk udendørsdate. 

Lun forkælelse

Synes man alligevel, det er lidt for krævende at skulle tilbringe en date udenfor på denne årstid, er der også masser af muligheder for en hyggelig dag eller aften inden døre. Tag for eksempel i biografen, hvor komfortable sæder og alle de snacks, man kunne ønske sig, danner rammen om et par lune og romantiske timer sammen med kæresten. 

Hvis budgettet for jeres vinterdate er i den højere ende, er det oplagt at bruge en hel dag på selvforkælelse og romantik ved at tage i spa eller til massage sammen. Her kan man få afslappende kvalitetstid sammen i lune omgivelser, og det kan være svært ikke at glemme vinteren, der lurer udenfor. Der er altså mange muligheder for at arrangere en romantisk date i både november, december og februar, og der er derfor ingen grund til at lade romantikken vente til forårets komme.