Foto: Rikiki

Værnedamsvej har fået en – lidt skjult – baggårdsoase i nr 4A: Rikiki er et godt bud på Københavns venligste livsstilsbutik og café for børn og deres voksne.

Her indbydes til bæredygtig shopping af små internationale brands, du aldrig har hørt om – og nydelse af god kaffe og dessertkokkens fristende kager.  

”Vi flyttede til København fra San Francisco for tre år siden, fordi vi her kunne få et mere roligt og familievenligt liv – og så elsker vi den lyse nordiske stil, tilgangen til design og den høje gastronomiske standard i byen” fortæller Rikikis ejer californiske Chris Staton, som driver butikken sammen med konen Luisa Los Santos. 

Gårdhave-univers med bæredygtige brands til børn og voksne

Spansk-fødte Luisa fortsætter: ”Vi ville gerne give noget tilbage til København, som netop afspejler det, vi holder mest af ved byen. Derfor inviterer vi folk ind i et roligt gårdhave-univers med bløde udendørssofaer, hvor der er god plads til barnevognen, de ældre unger kan hygge sig og forældrene gå på opdagelse i vores bæredygtige designfavoritter. Vi har nøje udvalgt uafhængige små brands fra bl.a. Spanien, Frankrig og Holland, som du ikke ellers kan finde i Danmark, men som får stor international opmærksomhed lige nu. De brands har vi blandet med danske favoritter fra bl.a. Konges Sløjd, FUB, WAWA, Woron, og TYBO Arts and Crafts.”

Bæredygtig kvalitet der kan gå i arv

“Med de nuværende klimaudfordringer, tror vi på, at vi i fremtiden skal forbruge anderledes  – derfor tilbyder vi en mere rolig shoppeoplevelse og et bæredygtigt alternativ, hvor tøj, legetøj og accessories er af så god kvalitet og slidstærkt, at det kan gå i arv til søskende og vennernes børn.” fortæller Luisa Los Santos.

Dessertkokkens kager – og en af Vesterbros bedste kopper kaffe

I Rikiki er alle detaljer gennemtænkt – også i caféens enkle mad- og kaffeudvalg. Kaffen er nøje udvalgt hos Copenhagen Coffee Lab og Chris lægger stor kærlighed i barista-kunsten. Luisas fortid som pastry cook i Berkeley og New York betyder, at hun frister Rikikis besøgende med et lille udvalg af delikate kager, der får selskab af boller og croissanter fra Democratic Coffee.

Bagom Rikiki

Rikiki er ejet af californiske Chris Staton og spanske Luisa Los Santos, som efter at have boet i San Francisco, Los Angeles, New York, Barcelona og Kuala Lumpur nu har slået sig ned på Vesterbro i København. Chris og Luisa sagde farvel til jobbene som henholdsvis creative director og digital designer i en californisk tech start-up. I dag driver de butikken på Værnedamsvej og laver kreative sideprojekter indenfor branding.