Der bliver rig mulighed for at prøve det nyeste indenfor computerspil, når Copenhagen Games indtager Bella Centeret. Foto: Copenhagen Games

Danmarks ældste og største spilmesse byder både på hæsblæsende konkurrencer og masser af spil i Bella Centeret.

Computerspil er ikke bare noget som børn og unge drenge sidder og fedter med på drengeværelset.

Computerspil og gaming er blevet en kæmpe industri, der sælger tusindvis af spil og rundt omkring i verden afholdes, der turneringer, hvor der spilles computerspil for pengepræmier i millionklassen.

Men det er ikke kun i udlandet, at man kan opleve de hæsblæsende spil udfolde sig. For i slutningen af marts, slår Copenhagen Games dørene op i Bella Centret, og her bydes der på e-sport i topniveau.

– Vi satser rigtig meget på, at lave et event, hvor at vi har  et fælleskab omkring gaming, så der vil både være turnering, konkurrencer og stande, hvor spilfirmaer kan vise deres nyeste spil frem, siger Jeppe Grünberger, der er  for Copenhagen Games, til KBH.dk.

I år er den kombinerede computerspilsturnering og -messe blevet næsten tre gange så stor og er rykket fra Øksnehallen til Bella Centeret, hvor der bliver rigtig mange muligheder for at stille kløen for at spille de nyeste spil.

Der bliver rig lejlighed til at prøve en masse spil på gulvet. Foto: Copenhagen Games

På messegulvet vil spilfirmaer stå klar med deres nyeste spil. Foto: Copenhagen Games

I Bella Centeret er der både plads til konkurrencer mellem amatørhold i blandt andet skydespillet ‘Counter-Strike’, men det helt store trækplaster bliver i form af FC Københavns eget e-sports hold ‘North,’ der er blandt de bedste hold i verdenen.

– Vi er meget begejstrede for at få North til vores Waoo CS:GO Main event, (Copgenhagen Games hovedturnering, red.) og vi forventer også, at vi kan afsløre flere hold over de næste uger. Når FCK og Nordisk Film står bag North, så er det helt klart et scoop, og dem glæder vi os virkelig til at byde indenfor, siger Jeppe Grünberger til KBH.dk.

Man vil også kunne følge FCK’s eget hold North under turneringen. Foto: Copenhagen Games

At se en kamp i Counter-Strike kan sammenlignes med at følge en håndboldkamp live. Foto: Copenhagen Games

Derudover bliver der også plads til nogle af verdens bedste kvindelige computerspillere, og de professionelle pigehold får deres egen scene, konkurrence og pengepræmie.

LÆS OGSÅ: Tips og nyheder om Pokemon Go

Der bliver altså rigeligt at opleve under Copenhagen Games, og selvom at man ikke nødvendigvis selv er ‘gamer’, så vil det være en helt speciel oplevelse at se, hvordan professionelle computerspillere klarer skærene under den danske turnering.

– Vi håber, at det bliver en oplevelse, som alle kan få noget ud af. Det kan bedst sammenlignes med at se en håndboldkamp og mærke den intense stemning fra fans, der hepper på deres yndlingshold. Men til forskel fra almindelige sportsgrene, så sidder man jo meget tæt på spillere, og det skaber en helt speciel intens oplevelse, siger Jeppe Grünberger til KBH.dk.

Hvad sker der: Copenhagen Games
Hvor sker det: Bella Center  
Hvornår sker det: 28.marts til og med 1. april 

Københavnsk streetfood-mekka genopstår på ‘Reffen:’ Så stort bliver det nye madmarked på Refshaleøen