Præsterne står klar til at døbe alle, der har lyst, på søndag. Foto: Folkekirken

Eliaskirken på Vesterbro fejrer advent på en helt særlig måde på søndag, når kirken vil døbe alle, der gerne vil lidt tættere på Gud.

De fleste bliver døbt som spædbørn og husker intet fra seancen. Andre er blevet sprunget over af forskellige årsager.

Hvis man gerne vil døbes og aldrig har fået det gjort, så vil præsterne på Vesterbro på søndag stå klar i Eliaskirken og byde alle indenfor, når der inviteres til ‘drop-ind-dåb’, hvor alle københavnere kan kigge forbi og blive døbt på stedet. 

– Vi glæder os rigtig meget til at byde folk velkomne. Med det her ‘Drop-Ind-Dåb’ så prøver vi simpelthen at sænke dørtærsklen ind til kirken og gøre det lettere at komme indenfor, siger Birgitte Kvist Poulsen, der er ledenede sognepræst i Vesterbro Sogn, til KBH.dk.

Kirken på Vesterbro har tidligere afholdt ‘drop-ind-dåb’ i september. Her mødte cirka 150 nysgerrige borgere op, og 34 personer i alle aldre blev døbt.

Cirka halvdelen af de døbte var børn, og på baggrund af det store fremmøde i september glæder præsterne sig nu til at byde flere indenfor i kirken til en lyndåb.   

– Det har været en overvældende succes, og folk har taget rigtig godt imod det, og når folk træder indenfor, så taler vi jo også med folk om ritualet og forholdet til dåben, som mange mennesker faktisk ved meget om i forvejen, siger Birgitte Kvist Poulsen til KBH.dk. 

Eliaskirken på Vesterbro inviterer alle indenfor, der enten vil døbes eller blot er nysgerrige og vil vide mere om dåben. Foto: Google

Hvis man har fået blod på tanden, så skal man blot tage billedlegitimation med, og er man under 18 år, skal man have sin mor eller far med. Uanset alder bliver man ikke hørt i sin Fadervor, inden man bliver døbt.

– Man skal ikke gøre regnskab for sin tro, og både dåben og troens indhold tilegner man sig gennem hele livet. 

– Det har jeg jo også selv oplevet i mit liv. Hvordan min tro har udviklet sig i mit voksne liv. Troen kommer ikke bare ind med dåbsvandet, troen følger og former sig i takt med menneskelivets udfoldelse, siger Birgitte Kvist Poulsen til KBH.dk. 

Hvis man blot er nysgerrig, men ikke selv vil døbes, så er man også meget velkommen til at komme forbi og få en snak med en af præsterne, eller deltage i gudstjenesten inden arrangementet, der foregår fra klokken 14 til 15.  

Hvad sker der: Drop-ind-dåb
Hvor sker det: Eliaskirken, Vesterbrogade 49, København V
Hvornår sker det: Søndag 3. december klokken 15-18

Grøn Koncert kommer til København næste år, og folk er ellevilde