Foto: Vilde Livsdatter

Kunsthal Charlottenborg har aldrig haft flere gæster end i 2017. Det fejres nu med gratis adgang for alle mellem jul og nytår.

Mere end 100.000 gæster lagde vejen forbi Kunsthal Charlottenborg på Kongens Nytorv i Indre By i 2017, hvilket er ny publikumsrekord. I anledningen af de flotte besøgstal giver kunsthallen gratis adgang for alle mellem jul og nytår.

Siden 2015 har Kunsthal Charlottenborg næsten fordoblet besøgstallene og tredoblet entréindtægterne.

– Vi synes, den bedste måde at fejre kunsthallens fremgang er sammen med vores besøgende. Derfor har vi besluttet at give gratis adgang mellem jul og nytår, siger Michael Thouber, direktør for Kunsthal Charlottenborg.

Ai Weiwei lavede en lysinstallation på facaden af Kunsthal Charlottenborg tidligere på året. 

Det er især Kunsthal Charlottenborgs forårsudstilling samt udstillingerne med John Kørner, Ovartaci og Yoko Ono, der har tiltrukket mange besøgende i år.

Derudover har samarbejde med Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, CPH:DOX og Chart været med til at sikre fremgang, oplyser Kunsthal Charlottenborg. 

Men den måske mest omtalte ‘udstilling’ på Charlottenborg i 2017 var sommerens facade-installationen af kunstneren Ai Weiwei, som satte fokus på den aktuelle flygtningekrise. Installationen trak overskrifter i hele verden.  

– Det lykkelige er, at publikumsfremgangen i 2017 er kommet på grund af vores kunstneriske ambitioner. Vi har haft mulighed for at vise en række af tidens mest markante samtidskunstnere, og heldigvis har det appelleret til danskerne, siger Michael Thouber. 

Hvad sker der: Gratis adgang på Kunsthal Charlottenborg
Hvor sker det: Kongens Nytorv 1, København K
Hvornår sker det: 26. til 29. december 12-20.30 og 30. december 11-17

Tag med på gin & tonic-cruise fra Nyhavn