Overborgmester Frank Jensen tæller traditionen tro ned til den store juletræstænding 3. december. Foto: Københavns Kommune

Juletræstændingen på Rådhuspladsen skyder for alvor julen i gang. På søndag kan du igen opleve overborgmesteren tænde lysene på det fire tons tunge grantræ.

Det er en tilbagevendende tradition, som der aldrig tages let på – og det store juletræ på Rådhuspladsen skal selvfølgelig igen i år skal tændes af byens overborgmester.

Den hyggelige begivenhed, som markerer julens indtog, finder sted søndag 3. december klokken 16, og det plejer at være et event, som tiltrækker små og store borgere fra nær og fjern. 

Inden juletræstændingen vil der være et juleoptog med Greve Pigegarde forrest, som begynder omkring klokken 13.30 og går fra rådhuset til Kongens Nytorv og tilbage igen.

Men det er ikke bare værd at deltage, fordi det er flot og hyggeligt. Man støtter samtidig en god sag, fortæller overborgmesteren.

Frem til 24. december vil der være en kiste af glas ved siden af juletræet, hvor man kan donere en skilling til Børnenes Kontor. Pengene går ubeskåret til julehjælp til udsatte børn i København.

– Juletræstændingen på Rådhuspladsen er en hyggelig og smuk tradition. Det er i år 102. gang, at det flotte juletræ tændes, som markerer startskuddet på julen for rigtig mange københavnere. Alle københavnerbørn skal have en dejlig jul, derfor glæder det mig, at der også i år samles ind til Børnenes Kontors julehjælp, siger Frank Jensen, som holder tale klokken 16, hvorefter han tænder træet.

Som altid vil julemanden, nissemor og deres nissebørn være til stede på Rådhuspladsen for at hilse julen velkommen og sprede julehygge. 

– Arrangementet starter med juleoptog gennem byens gader arrangeret af Hovedstadens Beredskab. Optoget afgår cirka klokken 13.30 fra rådhuset med nissemor, julemand og nissebørn samt historiske brandkøretøjer. Blandt andet kan man se veterankøretøjer fra forskellige foreninger på Sjælland og hestetrukne køretøjer fra Københavns Brandvæsens Museumsforening, oplyser Københavns Kommune.

Efter juletræstændingen bliver der spillet julemusik, og der vil være mulighed for at hilse på nissebørnene igen.

Træet er en bæredygtig rødgran fra Gribskov, vejer omtrent fire ton og er cirka 20 meter højt. Det bliver pyntet med 800 LED-lys og 100 julehjerter fra Børnenes Kontor.

Hvad sker der: Frank Jensen tænder det store juletræ
Hvor sker det: Rådhuspladsen
Hvornår sker det: Søndag 3. december klokken 16

Nu begynder salget: Køb dit juletræ på Hillerødgade eller Amager – pengene går til de hjemløse