Jakob Stegelmann fra Troldspejlet byder holder tre liveshows i Bremen Teater til foråret.

Nørder og fantasifulde sjæle kan godt begynde at glæde sig til foråret, når den mangeårige vært for Troldspejlet Jakob Stegelmann indtager Bremen Teater med tre unikke liveshows.

Det er ikke længere tabu at være en nørd. Tværtimod.

I dag er det blevet mere almindeligt og udbredt at samle på tegneseriehæfter og superheltefigurer, og det skyldes måske blandt andet tv-programmet Trodspejlet med værten Jakob Stegelmann i front.

I over et kvart århundrede har Jakob Stegelmann med stor begejstring talt varmt om alt fra Super Mario til Street Fighter, og nu kan fans opleve Troldspejlet i en liveudgave, når Jakob Stegelmann træder ud af tv-skærmen og indtager Bremen Teater.

– Det er meningen, at det skal være en hybrid mellem et foredrag og et liveshow, så publikum i virkeligheden tror, at de sidder og ser Troldspejlet.

– Der vil i løbet af showet være gæster, livemusik fra flere bands, og så viser vi jo også nogle gamle klip, som ikke er vist på tv før, siger Jakob Stegelmann til KBH.dk. 

I alt er der planlagt tre liveshows, og hvert show har sit eget overordnede tema, forklarer Jakob Stegelmann:

– Vi sætter fokus på computerspil, japanske manga-tegneserier og superhelte, da disse emner griber ind over hinanden.

– Superhelte er jo både lavet som spil, tegneserier og film, så det er jo nærliggende at kunne vise klip fra forskellige spil og film. Men for mig bliver showet og emnerne også meget personlige, og der vil blandt andet blive vist gamle klip, som fans af Troldspejlet ikke har set før, siger han til KBH.dk.

Som årene er gået, er det ikke altid, at Troldspejlets oplevelse af computerspil og film stemmer overens med publikums.

Jakob Stegelmann nævner selv, at Troldspejlet altid har haft sin egen mening om film og computerspil, også selvom det ikke altid afspejlede fans eller andre anmelderes begejstring. 

Jakob Stegelmann glæder sig over at kunne vise ældre klip fra Troldspejlet på Bremen Teater.

– Jeg var blandt andet meget begejstret for filmen Valerian fra 2017, som jo både floppede i biografen og fik hug af anmelderne. Men kigger jeg tilbage, så var Troldspejlet også meget glad for 80’er-filmen om Super Mario, som alle jo godt kan se i dag, er hamrende dårlig, siger Jakob Stegelmann til KBH.dk.

Det første show har premiere 18. januar i Bremen Teater og er allerede udsolgt, og det glæder Jakob Stegelmann: 

– Det er jo skønt for mig at se. Jeg føler mig jo bare som den af nørderne, der var heldig nok til at få jobbet, hvor man fik lov at snakke om alle de ting, man godt kan lide.

– Med disse liveshows er mit håb, at andre også bliver nysgerrige, så disse emner også kan komme endnu længere ud, og jeg vil også gøre mit for at publikum både kan være med til at quizze og stille masser af spørgsmål i løbet af showet, siger Jakob Stegelmann til KBH.dk.

Hvad sker der: Troldspejlet Live – tre liveshows om tegneserier, superhelte og computerspil
Hvor sker det: Bremen Teater, Nyropsgade 39-41, København
Hvornår sker det: 18. januar, 21. februar og 4. april

Nyfødt pige fundet på parkeringplads i Valbyparken