By og Havn opfører et nyt beboerhus ved Naturpark Amager, og boligejerne skal selv være med til at forme husets tilbud.
Der skal bygges en hulens masse boliger i Ørestaden i de kommende år.
Men det er ikke altid nok, at bygge tag over hovedet, hvis man vil sikre, at borgere finder et boligområde attraktivt.
Det kræver også at man arbejder aktivt for at skabe mere mere byliv i det forholdsvis nye bykvarter, og det ved man i udviklingsselskabet By og Havn.
Derfor kan selskabet allerede i år stikke spaden i jorden, og begynde byggeriet for hvad der skal blive til et levende og fælles kulturhus i Ørestaden, som alle beboere i området kan være med til at forme.
Kulturhuset har fået det midlertidige navn ‘Byens Hus’ og bliver placeret mellem Asger Jorns Allé og Amager Naturpark og kun få hundrede meter fra Vestamager Metro.
– Huset er resultatet af en unik og innovativ samarbejdsmodel, hvor By & Havn viser en ny måde at skabe fællesskaber på i nye byområder. Ved at sammentænke fælles, lokale beboerfunktioner med regionale kulturfaciliteter skaber vi et nyt samlingssted i Ørestad Syd, siger Rikke Faaborg Jarmer, der er udviklingschef i By & Havn.
Det er dog ikke besluttet, hvad huset skal tilbyde beboerne i området, og det er helt med vilje.
I forslaget kan der blandt andet laves konferencerum, multisale til idræt og koncerter, cafe eller noget helt tredje. For det er meningen at borgerne selv skal være med til at sætte deres aftryk på det kommende kulturhus.
– Vi vil gerne sikre, at huset bliver til glæde for så mange beboere og foreninger som muligt, og derfor inviterer vi til borgermøde, hvor man kan komme med forslag og idéer til huset. De input vil vi tage med i det videre arbejde, siger Rikke Faaborg Jarmer.
Københavns Kommune vil i samarbejde med By og Havn afholde en række borgermøder og workshops, hvor borgerne i området kan give deres besyv med. Det første borgermøde afholdes tirsdag 30. januar på Ørestad Bibliotek fra klokken 17.00 til 19.30.
Beboerhuset bliver 2500 kvadratmeter stort, og kommer til at koste 45 millioner kroner. Når byggeriet står færdigt i 2021, så skal nøglerne og huset overdrages til grundejerne i området og Københavns Kommune vil stå for driften af huset med et budget på 2 millioner kroner om året.
I løbet af de kommende år, vil antallet af beboere i Ørestad Syd stige støt. Ifølge By og Havn vil byggeriet af nye lejligheder i området de kommende år sikre, at cirka 13.000 borgere vil slå sig ned i Ørestad Syd i 2026.
Nu er det officielt: Skøjtebanen på Genforeningspladsen åbner ikke i år