I hjertet af det charmerende, gamle Nyhavn ligger Hyttefadet. En autentisk restaurant, hvor danske klassikere får et moderne twist. Her kan du fordybe dig i både smag og historie, omgivet af stemningsfulde lokaler og imødekommende personale, der sikrer en uforglemmelig oplevelse.
Nyhavn går, med sin lange og fascinerende historie, tilbage til 1700-tallet. Havnen blev anlagt som et centrum for handelsskibe og fragtskibe, under Københavns betydelige økonomiske vækst, men fik aldrig den betydning, da Kgs. Nytorv i mellemtiden blev bygget og forhindrede de store handelsskibe i at lægge til.
I stedet fandt sømænd og glædespiger vej til Nyhavn og gav området dets karakteristiske atmosfære. Havnen var nu centrum for løssluppen adfærd på kroer og morgenværtshuse. I dag er det sidste morgenværtshus lukket, og Nyhavn har udviklet sig til et populært mødested for både lokale og turister. Her nydes den særlige stemning imellem de farverige huse, der har set århundreder passere, og som bærer på utallige historier.
Hyttefadets karakteristiske, blå bygning er en fokal del af Nyhavns udtryk, og daterer helt tilbage til 1734. Den stolte historie ses i hvert et hjørne og danner rammerne for gammeldags hygge. Med sin stemningsfulde atmosfære og servering af traditionelle, danske retter som smørrebrød og stegt flæsk, er Hyttefadet blevet en institution.
Væggenes historier
Facaden prydes med navnet Hyttefadet malet som reb. Denne er ikke blot et underfundigt ornament, men en del af dansk kunsthistorie, udført af den verdensberømte kunstner Asger Jorn, der var regulær gæst på Hyttefadet. I dag er facaden fredet som et stykke kulturarv blandt restauranterne i Nyhavn.
I et underholdende interview i DR programmet Lørdagshjørnet, fortæller legende Dirch Passer, at han blev opdaget på Hyttefadet, da han underholdt venner. Jon Iversen så potentialet og gav Passer muligheden som skuespiller. Dirch Passer blev senere en ikonisk figur inden for dansk underholdning.
Stolte rødder i dansk madkultur og service
I naturlig forlængelse af sit historiske fundament, præsenterer Hyttefadet stolte retter fra den danske madkultur. Og kommer du en fredag eller lørdag, kan du endda opleve musik og festlig stemning sat af Hyttefadets trofaste hold af live-musikere.
Ikoniske danske retter som stegt flæsk med persillesovs, stjerneskud og hakkebøf med bløde løg oser alle af historie og smag. Traditionen tro, indtager smørrebrødet en central plads på frokostmenuen.
I takt med industrialiseringen tog smørrebrødet sin plads i danskernes hjerter. Fra en simpel håndmad, perfekt til arbejderens madpakke, til en højtbelagt kreation serveret fra smørrebrødsrestaurantens køkken, repræsenterer smørrebrødet Danmarks landbrugsarv og kokkenes kreative udforskning.
Stegt flæsk med persillesovs, med sine sprøde flæsk og hjertelige sovs, er et must-try for enhver besøgende. Stjerneskud, med sin smukke præsentation og lækre fisk, er en kulinarisk oplevelse ud over det sædvanlige. Foruden de danske klassikere, serverer Hyttefadet også en dansk fortolkning af nogle af de franske og internationale retter, og afspejler den kulinariske mangfoldighed, der er at finde i København.
Til trods for sin populære placering sætter Hyttefadet en ære i at modtage sine gæster igen og igen. Om det er de hjemmevante naboer der kigger forbi, de joviale norske gæstegrupper, der hævder traditionen med at fejre nationaldagen i Hyttefadet, eller turistparret, der finder vej forbi ud og hjem fra hotellet, tager Hyttefadets personale imod nye og gamle gæster med samme stolthed i service som i deres historie og mad.
På Hyttefadet i Nyhavn får du en autentisk, dansk oplevelse, både hvad angår mad, kultur, historie og service.
Med traditionelle danske retter og moderne tolkninger serveret i en hyggelig atmosfære, er Hyttefadet et sandt hjørne af dansk sjæl i hjertet af Nyhavn.