Foto. Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Står du og skal til eksamen på dit studie og skal skrive en stor opgave eller op i en skriftlig eksamen? Så kan det være, at du har oplevet at få en skriveblokade. Det er ganske normalt, fordi det handler om, at man gerne vil præstere det optimale og her kan hjernen godt fryse og blive angst, fordi der ligger et vist pres på præstationen og måske også fra dig selv. Et pres og en ambition er der ikke noget i vejen med, men det kan tage overhånd og blive så begrænsende, at du ikke får gennemført din eksamen eller undlader at gå til den. Her kan du få effektiv hjælp fra en studie coach, der hjælper dig på vej. Det ser vi nærmere på her. 

Hjælp fra en studie coach 

En studie coach kan hjælpe dig med at få løsnet op for din skriveblokade, så det igen kan blive en god og positiv oplevelse at gå til eksamen. Du skulle jo gerne lære noget vigtigt og nyttigt, som det er dette, du burde fokusere på og ikke, hvad du skal præstere overfor andre. Dette er lettere sagt end gjort, og her kan en skrive coach hjælpe dig godt på vej med at finde dit fokus igen og give dig troen på dine egne kompetencer og evner tilbage. Det handler også om tidligere erfaringer med at skrive, at gå til eksamen og præstere på i skoleregi. Her kan disse tidligere erfaringer også spænde ben, hvis du for eksempel har erfaret at dumpe til en eller flere eksamener. Disse erfaringer kan i sig selv give en skriveblokade, og det er vigtigt at få løsnet op for den og se på de grunde, der kan ligge bag blokaden. 

En positiv oplevelse 

Når du er til skrive studie coach kan du begynde at få en andet syn på din skriveblokade, så du igen kan navigere mere frit og rart, hver gang du skal skrive til en eksamen. Der er meget fokus på dine ressourcer, og dine ønsker og ambitioner, for de kan bane vejen for, hvad du gerne vil og hvor du er på vej hen. Alle disse målsætninger kan lyde meget ambitiøse, men uanset hvad, er der jo en grund til, at du ønsker at tage eksamen og gå igennem de ubehag, der følger med. Der er måske også et pres fra venner og familie, som man kan vende med sin studie coach, fordi disse krav og forventninger også kan skabe en blokade, næsten uden at man ved det. 

Kig på andres forventninger til dine præstationer

Her ser du også på disse forventninger fra omgivelserne, ligesom vi ser på dine egne. Det er et stort sammensurium af ting, der kan spænde ben og det plejer sjældent at have noget at gøre med, hvor dygtig og klog du egentlig er. Dine kompetencer skulle gerne frem i lyset, og her hjælper en studie coach hermed. Det er redskaber, du kan bruge fremover, så det er en super god investering at gå ind i at få hjælp til din skriveblokade. 

Det ender sikkert med, at du skriver derudaf. Rigtig god eksamen!