Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Der er faktisk rigtig mange fordele ved at producere og benytte tøj lavet af bambus. Det er bæredygtigt, men det er også meget behageligt at have på.

Bambus er en unik plante

Bambus er en unik plante, der findes i omkring 1000 arter, og så vokser den i tropiske områder. Bambus vokser ekstremt hurtigt og kan hurtigt danne store skove af planten. De største af bambus kan blive 40 meter høje og stokken kan blive op til 30 cm tygge. Unge skud og blade fra bambus kan spises af dyr, og i øvrigt også af mennesker. Men selve stammen kan også bruges som en ressource til produktion af forskellige produkter.

Hvorfor bruge bambus til tøjproduktion?

Bambus er et godt produkt til at producere tøj. Og det er det af forskellige årsager. Bambusfiberen har  fantastiske egenskaber, der kan medvirke til rigtig gode produkter. Fibrene er luftige, runde og så er de virkeligt bløde. Med bambusfibrene får du øget åndbarhed og egenskaber, der kan regulere fugt og varme. Dermed er der dårlige vilkår for at bakterier kan trives og lugten af sved reduceres. Endvidere giver strukturen i bambusfibrerne en temperaturregulerende og isolerende effekt. Altså undertøjet kan virke varmende om vinteren og kølende om sommeren. Endnu en effekt man opnår med undertøj produceret af bambus er at sveden transporteres væk fra kroppen. Faktisk kan bambusstoffet absorbere tre til fire gange så meget fugt som bomuld.

Specialister i bambus

Hos virksomheden NorthOrganic er de specialiseret i bambus. Virksomheden er en del af den traditionsrige danske tekstilvirksomhed JBS, der er skandinaviens største producent af blandt andet strømper og undertøj, der er lavet i bambus. De har ansat en række af branchens bedste produktudviklere, og har i en årrække arbejdet intensivt på at skabe tøj, der både er bæredygtigt, men også behageligt at have på. Og de er nået rigtigt langt i denne proces.

Produceret på ansvarlig vis

De bambusprodukter de benytter hos NorthOrganic, der produceres på ansvarlig vis. For hele værdi- og forsyningskæden er gennemarbejdet for at der kan opnås en bæredygtig proces. De planter der bruges kommer fra certificeret og godkendte plantager.