Er du i byggebranchen og er klar på nye byggeprojekter? Hvis I gerne vil have fingrene i de helt store byggeprojekter i jeres virksomhed, er det med at være på pletten, når der opstår nye udbud – og det gør der tit. Det er bare ikke sikkert, det er et udbud, der er relevant for jer. Hvis I gerne vil sikre jer, at I kan bruge tiden mest effektivt til at finde relevante udbud, kan det godt betale sig at holde øje med projektdatabaser.

En ting er, hvis I selv sidder og klikker jer gennem alverdens forskellige sider og databaser – men ved at have det hele samlet på ét sted, er I noget bedre stillet. Det gør, at I lynhurtigt kan sortere i hvilke udbud, der er relevante for jer, og hvilke I lige så godt kan springe over fra starten. Så er chancen for succes også noget større.

Hvad kræver det at vinde et udbud?

Måske I allerede har vundet udbud – måske I har oplevet afslag på afslag. Hvis det sidste er tilfældet, er det måske på tide, at I spørger jer selv, hvad der egentlig går galt. Det kan være, der har været mange om buddet, og det har været det pure uheld – men der er altid steder, hvor man kan forbedre sig. Det vigtigste er, at I er godt forberedt – når det skal vurderes, hvem der vinder udbuddet, er forberedelse alfaomega.

Der er udbud til mange forskellige brancher. Totalentreprenører er ofte virksomheder, der virkelig kan få fingrene i de helt store projekter og være med til at føre dem fra A til Å, men det kan lige så vel være, at du er arkitekt, der er klar på den næste store arkitektopgave – det behøver ikke altid være byggeprojekter, der allerede er tegnet. Det handler bare om, at du er på udkig de rette steder.