Foto: Shutterstoc

Der kan være mange grunde til at låne penge. En luksuriøs ferie, en ny computer og nye indbydende møbler er alle eksempler på, hvad der optages lån til i dagens Danmark. Lånene kan dermed hurtigt hobe sig op og de månedlige afdrag, renter, gebyrer osv. kan virke uoverskuelige.

Det kan derfor være en god idé for dig, der har optaget op til flere lån, at overveje en refinansiering. Ved at refinansiere din gæld samler du alle dine lån på ét og samme sted. Dette vil i langt de fleste tilfælde spare dig for en masse penge, da det eksempelvis betyder, at du vil få én samlet rente på ét lån, som oftest er lavere.

Med et samlelån har du derved kun én rente, ét månedligt gebyr og én månedlig ydelse. På denne måde vil du hurtigere kunne indfri drømmen om at blive gældfri samt opleve mere luft i økonomien. Derudover betaler du typisk diverse gebyrer og lignende hos de forskellige udbydere, hvorimod du med et samlelån kun vil skulle betale disse til én udbyder.

Bliv hurtigere gældfri med disse simple råd

Ønsker du at blive gældfri, kan du følge disse tre enkle råd og komme et trin tættere på at blive dette.

  1. Først og fremmest bør du danne dig et overblik over, hvilke lån du har, renten på de pågældende lån og hvor meget du hver måned betaler af på disse lån.
  2. Efter du har dannet dig et overblik over dine månedlige udgifter, kan du begynde at undersøge, hvorvidt du vil spare penge ved at samle din gæld. I langt de fleste tilfælde kan det give dig en stor besparelse. Du skal blot finde det billigste sted, der tilbyder den laveste rente, at samle alle dine lån.
  3. Hvis ikke det kan lade sig gøre at samle din gæld ét sted, bør du starte med at prioritere at få tilbagebetalt lånene med den højeste rente, da disse selvsagt er de dyreste.

Spar op til 2.384 kr. om måneden

For at give dig et indblik i, hvad du kan spare ved at samle din gæld, er følgende låneeksempel udregnet. Hvis du i alt har en gæld på 100.000 kr. fordelt over fire mindre lån med en ÅOP mellem 20,6-22,9%, vil du ved at samle disse lån hos en given bank spare mellem 1.791-2.384 kr. om måneden. Dette gør, at du hurtigere vil kunne betale din gæld af og derved blive gældfri hurtigere end førhen.

Udover de økonomiske fordele skaber et samlelån et bedre overblik over din økonomi samt en større frihed. Da alle dine udgifter er samlet ét sted, kan du nemmere overskue, hvor mange penge der hver måned går til afbetaling på lånet.