Sponsoreret indhold

Det er efterhånden et velkendt aspekt ved vores tid, at vi bliver ældre og ældre. Den forhøjede levealder er en konsekvens af forbedrede levestandarder såvel som en ny bevissthed hos den enkelte om at passe på sig selv. Denne nye bevægelse i samfundet har medført, at vi generelt er flere ældre, end det var tilfældet før i tiden.

Denne udvikling har også gjort det nødvendigt på kommunalt plan at investere i et aktivt seniorliv for sine borgere. Tiden hvor de ældre er forhindrede i at deltage i det lokale foreningsliv og i sociale sammenhænge, er for længst forbi. Mange seniorer ønsker et aktivt liv, en social kreds og en nysgerrighed over for de nyeste strømninger i samfundet.

Københavns Kommune har lavet mange investeringer i mulighederne for seniorer. Bor man i Københavns Kommune, har man derfor en lang række muligheder for et aktivt seniorliv. Her vil vi komme ind på et par af dem.

Tilbud i Københavns Kommune som senior

Hvis man har kigget på de mange online portaler for aktive seniorer , har man måske allerede hørt om seniorklubber. Disse er også til stede i Københavns Kommune. En seniorklub fungerer som et forsamlingshus for folk, der er fyldt 65 år. Der er ikke kun én type, men derimod mange forskellige, som afhænger af hvilke interesser og aktiviteter der er fokus på. Uanset om man er interesseret i sport eller skak, vil der dermed være mulighed for at dyrke denne interesse sammen med andre ligesindede i en seniorklub.

En seniorklub er drevet af frivillige kræfter, hvoraf der er stor passion bag. De frivillige tror på stedet, hvilket bidrager til et særligt, nært og uformelt miljø. Seniorklubber er dermed et af de steder, hvor man lettest kan udvide sin sociale kreds, så længe man er over 65 år.

Udover seniorklubberne er der en række aktivitetscentre målrettet dem, som gerne vil bibeholde en god fysisk form. Da dette er forudsætningen for et aktivt seniorliv, og stærkt anbefalet af Sundhedsstyrelsen, så er det ikke underligt at Københavns Kommune har investeret i dette. Her er der både motion, udflugter, fællessang, foredrag og andre tiltag. Aktivitetscentrene er på denne måde både et socialt mødested, hvor man kan forbedre sit velvære i selskab med andre seniorer, men også et sted, hvor man kan dyrke sig selv.

Som en del af en kommunal strategi er det vigtigt at satse på borgere i alle lag af samfundet. Derfor er den aktive indsats for seniorer en vigtig del af Københavns helhedsplaner.