Foto Pexels

Er du kommet til at låse dig ude? Eller har du smidt dine nøgler væk? Så er gode råd dyre. Heldigvis behøves du ikke gruble særlig længe over tingene. I stedet kan du få en låsesmed til at hjælpe dig. En låsesmed har de rette værktøjer til at hjælpe dig med din lås – uanset hvad problemet måtte være.

Ofte er låseproblemer akutte. Derfor er det også en god idé at vælge en låsesmed, der er placeret tæt på dig. Hvis du for eksempel bor i København, bør du vælge en låsesmed, der holder til her. Er du i stedet bosat i Haslev, bør du vælge en låsesmed Haslev.

Hvis du er kommet til at låse dig selv ude

Hvis du har en hoveddør med smæklås, har du den fordel, at du altid kan være sikker på, at hoveddøren er låst. Til gengæld har du også den ulempe, at du kan komme til at låse dig selv ude. Næsten alle med en smæklås har på et eller andet tidspunkt prøvet at smække døren i – og ikke have nøglerne på sig.

Derfor er det også en god idé at opbevare en ekstranøgle hos naboen eller en god ven i nærheden. På den måde har du et sikkerhedsnet, hvis du er kommet til at låse dig ude. Hvis du ikke har en ekstranøgle, kan du i stedet ringe til en låsesmed. Vedkommende kan hurtigt være fremme på din adresse og låse dig ind.

Hvis du har fået dine nøgler væk

Nogle gange er uheldet ude, og så kan det være, at dine nøgler bliver væk. Selvom du måtte have ekstranøgler, er det vigtigt, at du ringer til en låsesmed, hvis du har fået et sæt nøgler væk. Du ved aldrig, hvem der finder nøglerne. Derfor kan nøglerne potentielt blive anvendt til indbrud i dit hjem.

Hvis du har en indboforsikring, dækker den heller ikke, hvis du har fået et sæt nøgler væk. Derfor er det vigtigt, at du kontakter en låsesmed, så vedkommende kan udskifte din lås og lave nye nøgler.