Det bliver mere og mere populært at starte et eventbureau, og de skyder op i København. I takt med, at både privatpersoner og virksomheder får flere penge mellem hænderne, holder vi flere og større events – også inspireret af de sociale medier.

Private har overtaget mange amerikanske traditioner som baby showers og gender reveal-fester, og de bliver oftere og oftere holdt i samarbejde med et eventbureau. Det samme gælder store firmafester, som i stigende grad nærmest bliver endagsfestivaler med store optrædener eller temafester.

Antallet af festivaler er eksploderet

En af grundene til, at der opstår flere og flere eventbureauer i København, er også det stigende antal festivaler. Vi har altid haft mange festivaler i Danmark, men i de sidste 20 år er antallet mere end fordoblet. Især i de sidste 5-10 år er der opstået festivaler for stort set alt.

Selvom de ikke alle foregår i hovedstaden, er det som regel her, bureauerne holder til. Her er der kort til de rigtige kontakter, og det er nemt at holde møder med andre arrangører og leverandører. Mange eventbureauer – især de mindre – er også virksomheder med meget få ansatte, hvor en placering i storbyen gør det nemmere at tiltrække de rigtige folk og få de rigtige ting til at ske.

Flere og flere holder store firmafester

Som nævnt holder flere og flere virksomheder store fester, hvor der både er temaer, udklædning og kendte musikere. Det foregår også ofte i København, hvor mange virksomheder for eksempel har hovedsæde.

Helt almindelige konferencer bliver også i stigende grad overtaget af eventbureauer, så virksomheden slipper for det meste af arbejdet. Selvom de klassiske konferencecentre kan arrangere det meste, bliver det mere og mere almindeligt at have en eventkoordinator tilknyttet, som holder styr på det hele.

Private hæver ambitionsniveauet

Den mest overraskende udvikling er måske, at flere og flere privatpersoner også benytter sig af professionelle bureauer. Mange danskere bliver inspirerede af for eksempel kendte menneskers private events, som postes på Instagram. 

Det åbner øjnene for, at selv små fester kan være gennemførte og have et stærkt tema og lækker oppyntning. Derfor er blevet en forretning i at kunne levere smukke kager, blomster og pynt, som skaber et lækkert helhedsindtryk. Dette er dog stadig en storbytrend, som indtil videre ikke rigtig har krydset derfor også har størst fremtid i København lige nu.