Foto Pexels

Mange mennesker sover dårligt om natten; de vågner flere gange i løbet af natten, de fryser eller sveder om natten, de kan ikke falde i søvn, og når de så endelig gør, er det alt for nemt at blive vækket igen. Det forkorter de anbefalede 8 timers søvn, og det er frustrerende, når nattesøvnen bliver en kamp. Her er nogle råd, så du kan sove bedre om natten.

Gode vaner

Der er mange forskellige vaner, der kan være med til at påvirke din søvn. Det er en god idé at have en fast rutine om aftenen, inden du skal sove, så kroppen og hjernen ved, at sengetiden snart rammer. Det er også en god idé at lægge telefonen og andre skærme væk, gerne en time inden sengetid. Så kan du bruge noget af tiden på at børste tænder og gøre dig klar til at gå i seng, og så resten af tiden på fx at læse. På den måde forstyrrer skærmens lys ikke hjernen. Hjernen kan nemlig godt forvirre skærmens lys med dagslys, men mørke er med til at gøre dig træt, og derfor skal du undgå den slags lys inden sengetid.

Det rette sovemiljø

Selve miljøet, du sover i, har også meget at sige. Det skal være den rette madras, du ligger på, som passer til din krop, værelset skal være mørkt, og det skal have den rette temperatur, som du finder behagelig. Temperaturen kan have overraskende meget at sige; man kan nemt vågne, både hvis det er for koldt, eller det er for varmt. Mange mennesker oplever, at de vågner om natten badet i sved, uden at vide hvorfor. Hvis det lyder som et scenarie, som du genkender, kan du måske få en forklaring i denne artikel; 4 grunde til at du sveder om natten. Når du først ved, hvad der forårsager problemet, kan du begynde på at finde en løsning.

Sov godt

Din søvn betyder mere, end du måske går og tror. Søvnen har effekt på alt fra vores humør til vores metabolisme, så både det mentale og det fysiske helbred mærker effekten af søvnmangel. Hvis du ved, du sover dårligt, er det på tide at undersøge hvorfor; der er garanteret en grund, og dermed er der også en løsning.