Et nyt it-system skulle gøre det markant lettere at booke plads til sit barn. Men nu er systemet blevet udskudt. Foto: Shutterstock

Nu udskydes et nyt it-system, der skal gøre det nemmere for forældre at finde en institutionsplads til deres barn. Forsinkelsen skyldes ny lov på området, forklarer kommunen.

Det er ikke helt simpelt at skaffe en institutionsplads til sit barn i København.

For selvom et nyt it-system skulle gøre det nemmere at skrive sit barn op til en plads i daginstitution, så er lanceringen af it-systemet nu blevet udskudt, lyder det fra Københavns Kommune.

Det nye it-system med booking af plads skulle være introduceret i starten af 2018, men nu er systemet foreløbigt blevet udskudt til juli 2019.

– At finde pasning til ens barn, er noget, der fylder rigtigt meget for børnfamilier, og derfor er det også vigtigt, at vi ikke forhaster os og gør det ordentligt, når vi introducerer et nyt system for pladsanvisning. Vi vil gerne have tid til at gennemteste det og sikre os, at alle funktioner fungerer, siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

Udskydelsen af systemet skyldes, at regeringen varsler ny lovgivning i forbindelse med deltidpasning af børn og tvungen dagtilbud for børn i udsatte områder, og det kan det eksisterende it-system ikke klare som det ser ud i dag.

De københavnske forældre må lægge sin lid til ventelisten lidt endnu.  Foto: Shutterstock

I dag skal forældre skrive sig på venteliste til en institutionsplads, hvorefter forældre får anvist en plads fire uger, inden barnets første dag.

Det nye system skal fungere ligesom booking af biografbilletter, hvor man kan vælge mellem ledige pladser fra den dato, hvor barnet skal starte. Ved at søge datoen frem, kan man se, hvilke institutioner, der har ledige pladser.  

Men ligesom det nuværende system, så vil det nye it-system ikke garantere, at forældre får tildelt en plads i deres yndlingsinstitution.

Derfor vil ventelisten fortsat være vigtig i anvisningen af børn, indtil der kommer styr på det nye system.

– En lang række forældre har skrevet ind og spurgt mig, hvordan overgangen bliver håndteret. Og jeg vil gerne slå fast, at anvisningen af vuggestue- eller dagplejeplads i overgangsperioden vil ske efter de eksisterende anvisningsregler, hvor pladsanvisningen vil tilbyde plads efter tur, så ingen bliver sprunget over i forhold til den eksisterende venteliste i anvisningen af pladser, siger Jesper Christensen. 

Københavns Kommune til vuggestuer: Udvid antallet af børn på stuerne