Kunne du godt trænge til et skud af sol og varme og lige få genopladet de kropslige batterier? Rigtigt mange har udlængsel, når vejret skifter til det mere kolde og blæsende, og det lægger måske op til, at du skal prøve at vende blikket mod syd og se på muligheden for at tage på ferie der. Kanarieøerne er et af de steder, der virkelig danner grundlag for afslapning i godt vejr – også selvom det er blevet efterår.

Øerne ligger så tilpas langt sydpå, at I ikke skal bøvle med vejrudsigter, der måske ikke er helt stabile, for der er lunt i løbet af efteråret også. På nogle af øerne vil I kunne mærke en brise eller let vind, der måske tilmed er med til at gøre, at det bliver mindre tungt – så kan man lidt bedre holde ud at komme ud at opleve ting i løbet af dagen. Det er perfekt, hvis man er til dejlig afslapning på Kanarieøerne.

Hvilken ø skal man vælge?

På trods af øerne i gruppen ligger relativt tæt på hinanden, ligger de alligevel i en klimazone, der er opdelt, så der faktisk kan være ganske stor forskel på de enkelte øer. Tenerife er den største ø, og her er der også stor forskel på, om man vælger at tage til den nordlige eller sydlige del af øen – den ene del af frodig, den anden er mere rå og gold.

Fuerteventura har kilometervis af lækre sandstrande og hoteller med plads til hele familien, også hvis de mindste skal have noget at give sig til. Lanzarote er lidt noget for sig, for her er øen blevet lavet til et sports- eller aktivitetsparadis. Det er en helt anden form for ferie, men det er også noget, der virkelig trækker nogle til øen. I kan dog også sagtens besøge øen med afslapning og hoteloplevelse for øje.