De kommende to uger vil dette syn møde københavnere, der går en tur langs havnen. Foto: GoMore

Der er for mange biler på vejene – derfor søsætter GoMore nu en flydende bil i Københavns havn, som led i et klimaopråb

Under fanen ’Share or Sink’ vil der de næste to uger  flyde en elbil rundt i Københavns havn, hvor folk kan få et gratis lift – for selvfølgelig skal turen deles. Det nye tiltag er sat i værk for at sætte fokus på, at vi skal blive bedre til at dele vores ressourcer, udtaler delebilstjenesten GoMore.

”Vi har smidt en bil i Københavns havn, fordi der simpelthen er for mange biler på vejene”, lyder det fra Matias Møl Dalsgaard, der er direktør og medstifter af GoMore.

I dag kører der over 2,5 millioner privatbiler rundt i landet, og en stor del af Danmarks samlede CO2-udslip kommer fra privatbilismen og transportsektoren. Den flydende bil er en simpel løsning, der giver omgående effekt og derfor er bedre for klimaet.

En delt bil er en grønnere bil

Den grønne omstilling på transportområdet er ofte på den politiske dagsorden, men udsigterne til nogle reelle forbedringer kan virke lange. Mens vi venter på, at elbiler bliver allemandseje, er delebilen en effektiv og enkel løsning til at nedsætte CO2-udslippet pr. person med omgående virkning.

“Hvis vi alle sammen bliver bedre til at dele biler med hinanden, vil færre have behov for at eje en. På den måde kan vi bremse den voksende bilpark i Danmark. Deling af biler løser ikke hele problemet, men hvis vi ændrer vores bilvaner med de midler, vi allerede har, så tager vi et stort skridt for miljøet”, siger Matias Møl Dalsgaard i en pressemeddelelse. 

Derfor håber GoMore da også på, at politikerne i fremtiden vil se nærmere på, hvordan deling af biler i Danmark, kan fremmes for på den måde at nedsætte både antallet af biler på vejene og det samlede CO2-udslip.

Henover sensommeren vil den flydende bil blive sendt rundt i andre danske havnebyer, hvor alle, der har lyst, kan komme forbi og få et gratis lift.