Det bliver mildt og tørt, men også blæsende og skyet i København nytårsaften. Foto: Pelle Rink

Københavnerne skal pakke sig godt ind, når de forlader deres lejligheder nytårsaften for at fyre krudt af og nyde den farvestrålende nattehimmel. Det bliver en blæsende fornøjelse.

Det er ikke ligemeget, hvordan vejret arter sig nytårsaften. 

Hvis det regner eller sner, er det ikke nær så sjovt at fyre krudt af nede på gaden, og hvis det er hundekoldt eller tåget, bliver det heller ikke til så mange heksehyl og knaldperler, som man kunne have ønsket sig, når klokken slår tolv.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut bliver vejret en blandet fornøjelse på årets sidste dag i hovedstaden. Der er både gode og dårlige nyheder til fyrværkeriglade københavnere. 

– Sidst på formiddagen begynder det at regne i nogle timer, men det ser ud til, at regnen holder op i løbet af eftermiddagen, og at det klarer op i løbet af aftenen, siger vagthavende ved DMI Martin Lindberg til KBH.dk.

Regnen stopper altså, inden festen rigtigt begynder. Så langt så godt.

Den anden gode nyhed er temperaturen.

– Det bliver en mild dag og aften i København. Om eftermiddag vil det være 6-7 grader om eftermiddagen, og om aftenen falder temperaturen til omkring 5 grader, siger Martin Lindberg.

Den knapt så gode nyhed er, at det desværre kommer til at blæse en del, og at der vil være et vekslende skydække.

– Det bliver blæsende med en frisk vind fra sydvest. Der kommer til at være lidt for meget vind og nogle vindstød, så det vil opleves som ret blæsende om aftenen. Men det ser ikke ud til, at der kommer regn om aftenen eller natten.

– Der vil være et vekslende skydække, men de kommer ikke til at hænge helt lavt, så det vil stadig være muligt at se fyrværkeriet, lover Martin Lindberg fra DMI.

Det gælder altså blot om at pakke sig godt ind, inden man hopper ned på gaden for at kigge på fyrværkeriet, så vinden ikke når helt ind til knoglerne. Derudover skal man være særligt opmærksom på sine omgivelser, når man fyrer krudt af i blæst.

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen skal man holde ekstra stor afstand til bygninger og letantændeligt materiale, når det er blæsevejr. Og husk det nu: Gå aldrig tilbage til en fuser.

Godt nytår!

Fiskedag i Københavns Havn: Fang din egen nytårstorsk fra Havnegade og Kvæsthusbroen i morgen