Foto: Shutterstoc

Når du skal lave en faktura, er der mange forskellige muligheder. Der findes flere udbydere på nettet hvor du kan lave dine fakturerer online, på en platform der er specielt designet til netop dette formål.

Trods det, er det stadig mange der anvender Excel eller Word-dokumenter til at lave fakturaer i, og til at holde styr på deres regnskab. En faktura er det virksomheden sender ud til kunder, når en betaling skal finde sted. Dette er også en af årsagerne til, at mange tyr til Excel, da det virker som en simpel opgave der hurtigt kan løses heri. Det kan dog hurtigt blive uoverskueligt, og er langt fra den mest optimale måde at gøre det på. 

Drop Excel

Mange bruger enten Excel eller Word til at lave skabeloner til deres faktura i. Det kan dog være et problem, hvis virksomheden gerne vil beregne antallet af timer en medarbejder fakturerer, eller antallet af timer faktureret til et bestemt projekt. Det kan blive et problem, da det hurtigt kan blive svært at holde overblikket, især hvis timeprisen er forskellig fra projekt til projekt for den enkelte medarbejder. Derudover kan det også være til besvær, hvis der skal foretages ændringer i fx timepriser eller projekter, hvorfor der også ofte kan opstå fejl. 

Derudover kan det være problematisk at tage sine Excel-ark med sig over alt. Det kræver, at man har filen med sig på sin computer, eller uploader den til skyen. Den type filer kan dog ende med at optage meget plads, ofte flere megabytes. Hvis man bruger Excel, vil det ofte resultere i, at man er afhængig af at bruge flere ark eller faner, hvilken igen gør det hele mere uoverskueligt, specielt hvis de skal kunne ”snakke” sammen.

Hvorfor opstår der fejl i Excel

Du kan ende med meget lange formler inde i Excel-arket, hvorved det kan være svært at holde overblikket. Når så fejl sker, kan det være svært at finde frem til hvorfra fejlen stammer. Ydermere kan det være svært at opsætte en standardmodel, hvorpå Excel-arket skal se ud, hvis det skal laves af forskellige medarbejdere. Det kan derudover også være ret så komplekst at anvende Excel. Excel er et regneprogram der har enorme mængder af funktioner og muligheder, hvorfor det for mange kan gøres simplere i et program, der specifikt henvender sig til netop det der skal løses.

Gratis og mere simpel løsning

Hvis man ikke skal bruge Excel, hvad skal man så bruge? Heldigvis er det blevet nemmere end nogensinde at lave en faktura uden brug af Microsoft-pakken, som giver dig et langt bedre overblik, og som er specielt udviklet til netop dette formål. Dette er ovenikøbet gratis. Dit CVR-nummer bliver automatisk integreret i programmet, og så er platformen udviklet til at være mobilvenlig således, at du kan have det med på farten. Dernæst kan du også designe din egen faktura, således den får netop det design og udtryk du ønsker. 

Du kan også tjekke om din kunde har modtaget den sendte faktura. Skulle du stå i den uheldige situation, hvor kunden ikke har betalt, kan du også sende en rykker afsted med et enkelt klik. Ydermere kan du, også med et enkelt klik, sende kunden til inkasso. Derudover kan du holde styr på både indtægter og udgifter, kommende betalinger, samt skyldig moms. Har du problemer kan du også få hjælp fra professionelle bogholdere. Så er du træt af Excel-filer hvor du mister overblikket, og har lyst til at prøve en anden metode der er langt mere overskuelig? Så kan du her finde et gratis program til at lave din næste faktura.