Foto: Shutterstoc

Københavns Lufthavn blandt de bedste lufthavne i verden. Det er blandt andet blevet cementeret af det anerkendte Skytrax World Airport Awards, hvor Københavns Lufthavn er kåret som værende Nordeuropas bedste lufthavn.

Skytrax, der står bag uddelingen af World Airport Awards, uddeler de anerkendte priser på baggrund af mange millioner passagerinterviews. Det er derfor passagerne, der bruger lufthavnen, der har indstillet Kastrup Lufthavn til prisen.

Vinder af Skytrax’ Best Airport Security Processing i 2017

De rejsende, der har rejst fra, til eller via Kastrup Lufthavn, har givet sikkerhedskontrollen topkarakter. Det har medført, at lufthavnen i 2017 blev hædret som den bedste i verden til stor glæde for lufthavnens adm. direktør, Thomas Woldbye.

Efter modtagelsen af prisen har lufthavnen tilmed gennemført en stor ombygning af sikkerhedskontrollen, der har udvidet den til dobbelt størrelse. Det har mindsket ventetiden og øget serviceniveauet i Security yderligere.

World Airport Survey er blandt branchens førende benchmarks

World Airport Survey af Skytrax anerkendes som værende én af branchens førende benchmarks. 550 lufthavne hele verden over vurderes af rejsende, der udfylder Skytrax’ spørgeskemaer.

Uddelingen af priserne i 2017 er baseret på undersøgelser gennemført fra juli 2016 til februar 2017. I denne periode er der besvaret 13,8 mio. spørgeskemaer om bl.a. check-in, ankomst, transfer, shopping, security, paskontrol og afgang.

Derfor er rejser fra Københavns Lufthavn typisk en flydende og behagelig oplevelse, der ikke vil være præget af dårlig behandling, ventetid eller en irriterende flyforsinkelse – og netop dét gør lufthavnen til den bedste i Nordeuropa.

Airhelp kårer Københavns Lufthavn som verdens fjerde bedste

En undersøgelse af punktlighed, servicekvalitet og passagernes evalueringer udført af Airhelp har placeret Københavns Lufthavn som den fjerde bedste i verden, kun overgået af lufthavnene i hhv. Singapore, München og Hong Kong.

Listen sammenligner hver lufthavn ud fra de tre ovenstående kriterier. Der foretages en beregning baseret på disse kriterier, der danner grundlag for den samlede score. Airhelp har også udarbejdet lister ud fra hvert kriterium.

Målt kun på punktlighed er CPH Lufthavn placeret som nr. 10. Ser man på serviceniveau ligger lufthavnen nr. 4, mens der udelukkende målt på passagerernes egne evalueringer, så ligger den nr. 10.

Den samlede score for lufthavnen lyder på 8,04, mens nr. 3, nr. 2 og nr. 1 har en score på hhv. 8,42, 8,66 og 9,07. Lige i hælene på Københavns Lufthavn finder du Helsinki – Vantaa Airport med en samlet score på 8,03.