Foto: Shutterstoc

At vælge en trampolin kan virke som en simpel opgave. Når man først præsenteres for det store og yderst differentierede udvalg, er det dog ikke helt så let, som mange tror.

Sponsoreret indhold

Desværre medfører dette, at mange blot vælger en vilkårlig model, fordi de ikke kan overskue de mange muligheder. I langt de fleste tilfælde fører dette til, at folk køber en model, der er på ben og derfor skal placeres på græsplænen.

Mange overvejer dog ikke, at der faktisk er adskillige fordele forbundet med at vælge en model, der kan graves ned. Er du selv på jagt efter en ny trampolin, bør du inddrage i overvejelserne, om ikke en nedgravet trampolin er den mest ideelle løsning.

Du går ikke på kompromis med sikkerheden

Den primære årsag til, at du bør vælge en trampolin til nedgravning er, at sikkerheden er højere, end på modeller på ben. Er en trampolin på ben, er der også længere ned til det underlag, den står på, hvis det skulle ske, at en bruger falder ud over.

Af denne årsag kan det resultere i alvorlige skader, hvis man falder ned fra en trampolin. Er trampolinen derimod gravet ned, er den på niveau med græsplænen. Det eliminerer ganske vist ikke risikoen for ulykker og skader, men det minimeres markant.

Skal trampolinen bruges af børn, er det derfor en rigtig god idé at vælge en model, der kan graves ned. Det er dog ikke blot som følge af sikkerheden, at dette gør sig gældende.

En nedgravet trampolin giver flere muligheder

Til trods for, at det især er som følge af, at det giver en højere sikkerhed, er det dog ikke den eneste årsag til, at du bør købe en nedgravet trampolin. Der er nemlig op til flere andre årsager til, at det er en god idé at vælge en model til nedgravning.

Er trampolinen gravet ned, er der også mulighed for at integrere den i andre lege. Eksempelvis vil man kunne benytte den i forbindelse med boldspil. Det er der ikke samme muligheder for, hvis man har en almindelig trampolin på ben.

Muliggør kombinationsspring

Det er dog ikke blot i forbindelse med boldspil, at der er flere muligheder, hvis man har en trampolin, der er gravet ned. Det er bestemt også noget, der gør sig gældende, hvis der er tale om en trampolin, der skal bruges af en springgymnast.

Rigtig mange gymnaster ønsker at have en måde, hvorpå de kan træne diverse former for kombinationsspring i haven. Har man en nedgravet trampolin, der kan bruges som landingsplads, er der naturligvis bedre betingelser for dette.

Desuden vil det også være muligt at tage tilløb, inden man sætter af på trampolin. Dette kan give et højere spring. Dette vidner om, at der er mange muligheder, hvis man vælger en trampolin til nedgravning, som fx en trampolin til nedgravning 430 cm.

Du kan finde de bedste nedgravningstrampoliner på https://hoppeguiden.dk/trampolin-til-nedgravning

Der findes mange nedgravningstrampoliner

Selvom du har besluttet dig for, at du ønsker at købe en nedgravningstrampolin, er det vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig model. Der findes nemlig rigtig mange forskellige modeller på det danske marked, og desværre er det ikke dem alle, der egner sig til dig.

Derfor er det vigtigt, at du har en god fornemmelse for, hvad du (eller vedkommende, der skal bruge den) kræver af trampolinen. Der er nemlig stor forskel på, om den skal bruges af en erfaren gymnast eller børn, der blot skal lege på den.

Er du ikke varsom, risikerer du derfor at ende med at købe en forkert trampolin. Det vil naturligvis være spild af penge, hvad enten du køber en trampolin, der enten ikke opfylder behovene, eller ganske enkelt har mere at byde på, end nødvendigt.

Undgå de helt billige modeller

Prisen er selvfølgelig et afgørende aspekt for de fleste. Derfor er der også mange, der er interesserede i at finde en trampolin, der er så billig, som muligt. Faktum er dog, at det sjældent kan betale sig at købe en af de helt billige modeller.

Vælger du en billig trampolin, er den nemlig sjældent i høj kvalitet. Derfor vil du opleve, at den sikkerhedsmæssigt halter bagefter. Derudover vil det også betyde, at den har en begrænset levetid. Derfor får du mere værdi for pengene, hvis du vælger en dyrere model.