Foto: Shutterstoc

Har du investeret i et sommerhus og er du i fuld gang med at indrette det? Så har du formentlig allerede en plan for, hvad der skal ind i sommerhuset, og hvilken stil du ønsker.

Sponsoreret indhold

Det kan i den forbindelse være en god idé at skele til loppefund og fint nips fra genbrugsforretninger, da du dermed indretter med ting, som ikke kan købes i hobetal, ligesom sommerhuset får sjæl og personlighed.

Hyggen er det vigtigste

Når du skal indrette et sommerhus, bør du have hyggen for øje. Når du indretter dit daglige hjem, har du helt sikkert mode og trends for øje i din indretning, men når du skal i gang med et sommerhus, gælder andre tendenser. Her er hygge og afslapning i høj grad i fokus, og derfor vil du også oftest opleve, at sommerhuse har en helt anden stil end private boliger – selvom det er den samme familie, der har indrettet begge.

Et godt udgangspunkt er således at gå på jagt i gamle genbrugsforretninger, kigge efter brugte ting på nettet og i det hele taget holde et vågent øje med gode genbrugsfund. Du kan også holde øje med, om der skulle være et dødsbo København, der står over for at skulle ryddes, og hvor arvingerne gerne vil sælge nogle af møblerne. Det kan også være arvestykker i din egen familie, som kan få nyt liv ved at komme ind i et sommerhus. 

På den måde får du også nogle stærke, personlige udtryk ind i sommerhuset.

Lad dig inspirere af andre

Når det kommer til indretning af sommerhuse, er det helt afgørende, at du ikke indretter præcist som derhjemme. Lad være med at købe dyre, nye ting, men ombetræk hellere en gammel lænestol og hækl en masse tæpper til sommerhuset.

Sommerhuse skal være hyggelige, og det skal være her, du kan slænge dig og slappe af, uden at skulle tænke alt for meget over rengøring, æstetik og mode. Du skal få en instinktiv ro, når du træder ind i dit sommerhus, og du skal få lyst til at smide dig i lænestolen med en bog en hel weekend uden at se op.

Sommerhuset kan dog også være stedet, hvor der er plads til træningsudstyr, som du ikke kan have derhjemme. Dette kan for eksempel være en hometrainer, der er et perfekt og komplet stykke udstyr til træning i hjemmet – eller i sommerhuset.