Foto: Shutterstoc

De fleste mennesker vil gerne have et job og en rolle i samfundet, som giver en følelse af mening. Derfor er der også rigtig mange der vælger at få en profession, såsom for eksempel læge, terapeut eller coach.

Sponsoreret indhold

Vil du gerne hjælpe folk, som har det svært med deres mentale helbred? Her får du en lille oversigt over, hvordan du kan gøre dette.

Skal du blive terapeut?

Det er rigtig mange danskeres drøm, at de på en eller anden måde, kan komme til at arbejde indenfor terapeuetbranchen. Når man bliver terapeut, så arbejder man direkte med folks mentale helbredsproblemer. Ofte er det nogle lidt større helbredsproblemer, som man her tackler sammen med sin klient. Det kan for eksempel være folk, som har depression, angst eller lignende. Det kan også være mange andre former for psykiske lidelser.

Bliv psykoterapeut hos Dansk NLP Insitut eller gennem en anden god organisation, som har et godt ry for at uddanne folk til forskellige former for terapeuter. Der er ret mange uddannelser at vælge imellem heldigvis. Dermed kan du også vælge præcis det uddannelsessted, som passer bedst til dig. Det handler trods alt om at finde et sted, som ligger i en nogenlunde geografisk placering af, hvor du bor i forvejen. Derudover skal du også være tilfreds med den form for uddannelse, som du får.

Alle disse uddannelsesinstitutioner gør nemlig tingene på hver deres måde, så de kan uddanne terapeuter på den måde, som de selv mener er bedst. Derudover har de forskellige institutioner ofte også forskellige mål i tanke. Der er for eksempel forskel på at være psykoterapeut og at være psykolog, som snakker med børn. Hvilken vej vil du gerne gå, og hvilken tilgang ønsker du at arbejde med?

Måske er coach en bedre rolle for dig?

Det kan være ret svært at blive terapeut, da der som sagt er rigtig mange, som gerne vil være det. Dermed er der også ret meget konkurrence. En anden mulighed kunne være at blive coach, som coach udfylder du en anden rolle, end en terapeut gør.

En terapeut har fokus på at hjælpe folk med deres mentale helbredsproblemer. En coach derimod hjælper folk videre i livet og hjælper dem til at trives i hverdagen, på arbejdsmarkedet, eller generelt i livet. Dette kan også være en god uddannelse for dig. Du kan blandt andet tage en coaching uddannelse hos Dansk NLP Institut.