Med sin nye butik vil Trine Hahnemann gerne sikre, at flere københavnere får ordentlig mad i hverdagen.
Det er ikke alle dage lige sjovt.
Når først arbejdsdagen er slut, børnene er hentet fra skole eller institution, så er der bare dage, hvor man ikke gider og købe ind og lave mad.
Det har Trine Hahnemann også fundet ud, og derfor åbner den kendte kogebogsforfatter nu sin første madbutik og takeaway spot på Ydre Østerbro ved Sankt Kjelds Plads.
– Jeg så jo gerne, at folk selv laver mad hver eneste dag. Men det kommer ikke til at ske, og det har jeg så indset efter 20 års forgæves kamp. Men derfor skal folk stadig have noget ordentligt på tallerknen i form af takeaway, hvor retterne indeholder masser af gode grøntsager, der er i sæsonen, siger hun til KBH.dk.
Trine Hahnemann er kok og har skrevet mere end 10 kogebøger om hverdagsmad og har fået oversat sine bøger til hollandsk, tysk og koreansk. Men efter at have sit blik fæstnet på en oversat del af Østerbro, fik den kendte kok lyst til at sprede det god budskab til madinteresserede københavnere i øjenhøjde.
Derfor kunne Trine Hahnemann i lørdags slå dørene op for sin butik, Hahnemanns Køkken, hvor lokale borgere kan blive inspireret til at sætte mere kolorit på hverdagsmaden, og det har foreløbigt været en succes, siger forfatteren.
– Det gik rigtig, rigtig godt. Der er kommet så mange mennesker og besøge os, og naboerne kommer nærmest og takker mig for at åbne, da der jo ikke rigtig ligger noget lignende i forvejen i området, siger Trine Hahnemann til KBH.dk.
I butikken venter der kunderne over 1000 kvadratmeter, hvor der sættes fokus på den gode madoplevelse. Derfor vil der foruden takeaway også være slag af brød og kager, samt gode råvarer fra små producenter, og i løbet af foråret er det også planen, at butikken skal byde på en restaurant, hvor man kan spise direkte i lokalerne.
Derudover skal man også kunne deltage i madlavningskurser, hvor man kan blive en bedre kok i hverdagen, men også lære nogle mere avancerede øvelser i køkkenet, hvor man blandt andet kan lære at fermentere grøntsager eller lave deres egen sushi.
– Jeg synes, at hverdagsmad er super vigtigt. Mit hjerte banker for smagen i hverdagsmaden og fælleskabet omkring det. Det handler jo netop om det. Det skal være et univers, hvor at man kan finde inspiration til sin hverdag, siger Trine Hahnemann til KBH.dk.
Hun glæder sig til at være med til at udvikle området på Ydre Østerbro, som hun mener har savnet et sted, hvor borgerne kunne mødes over den gode mad.
– Jeg har længe har kigget på området, og jeg synes det her kvarter er spændende, så man kan være med til at udvikle området. Hele kvarteret er gennem en proces, og blandt andet skal rundkørslen laves til et grønt område af kommunen. Det synes jeg var enormt spændende at være en del af, siger Trine Hahnemann til KBH.dk.
Og netop naturen står også på dagsordenen, hvis folk træder ind i Hahnemanns Køkken.
– Det er jo sindsygt vigtigt, at du har den forbindelse til naturen, så vi laver mad under ordentlige forhold. Og kontakten til naturen skal jo findes i råvarerne. Så vi vil gerne være med til at fortælle om råvarerne i de kurser vi afholder, men også de events vi afholder i kælderen, hvor vi byder på lidt mad og et glas vin, og får foredragholdere til at kigge forbi og fortælle om det seneste indenfor mad og fødevarer, siger Trine Hahnemann til KBH.dk.
Hahnemanns Køkken ligger på Sankt Kjelds Plads 12.