Nu kan du komme tæt på det malaysiske køkken i lækre og moderne omgivelser, når den nye restaurant Ibu byder på asiatiske fristelser på Vesterbro.
Det kræver noget helt særligt at skille sig ud, hvis man skal åbne en ny restaurant i København.
Overalt i byen finder man kuriøse og særlige restauranter, hvad enten man vil på Geranium og kigge ud over Fælledparken eller har en craving for thai-mad med Michelinstjerner.
Men vil man prøve det ægte malaysiske køkken, så bør turen gå til Vesterbro, hvor Restaurant Ibu snart slår dørene op på Vesterbrogade.
Her byder ejer og kok Henrik Jyrk, kendt fra den populære restaurant Kul i Kødbyen, indenfor i moderne og nordisk-ainspirerede omgivelser, og når maden serveres, så bliver der kræset for de asiatisk tunede smagsløg.
Ibu betyder nemlig ‘mor’ på malaysisk, og som navnet antyder vil inspirationen til maden komme fra gadekøkkenerne i Malaysia og Singapore.
Henriks kone Suriya Jyrk er fra Malaysia og har sine kulinariske rødder i det autentiske asiatiske køkken, som derfor er en stor del af deres hverdag.
– Det bliver god og skarp mad i afslappede omgivelser. Jeg vil tage udgangspunkt i familieopskrifter fra det sydøstasiatiske køkken, og samtidig benytte de bedste danske råvarer, siger Henrik Jyrk, der åbnede Kul i Kødbyen med stor succes.
– Det behøver ikke at være så kedeligt at gå ud at spise god mad, lyder det fra den erfarne Henrik Jyrk, der også er kok på Go’ Morgen Danmark og har vundet den danske kokkekonkurrence ‘Sol over Gudhjem’ i 2016 og 2017.
Restaurant Ibu åbner 5. januar i det nye år på Vesterbrogade 56, København V, hvor den vietnamesiske take away-biks Lele tidligere lå.
Nu åbner Tivoli Hjørnet: Gratis julepizza fra Gorm’s til de første gæster