Det debatteres ofte, hvordan det er muligt at lokke bymenneskerne ud til landområderne.

Sponsoreret indhold

Det har ofte været et argument fra dem i storbyerne, at der ikke er den samme høje internet hastighed i landområderne som der, hvor de kommer fra. Dette kan du læse meget mere om her i artiklen.   

Når du er bosat i en af de større, danske byer, er du højst sandsynligt vant til hurtig internet, der er velfungerende. Derfor er trådløst internet, der fungerer optimalt, en selvfølgelighed, hvormed der er mulighed for blandt andet hurtig streaming. I dag kan du tilmed få 1000 Mbit internet, som er den hurtigste internetforbindelse til dato. Der er derfor ikke noget at sige til, at eksempelvis københavnerne er vant til hurtigt og stabilt internet. 

Du kan både få det moderne liv og skønne naturomgivelser

Tilbage i 2017 blev der afsat 300 millioner kroner, der kunne gøre landområderne mere digitale ved at sikre stabilt og hurtigt internet. Dette var netop et forsøg på at gøre provinsen mere attraktiv for eksempelvis københavnere. 

Dette tiltag bidrog desuden til, at du som københavner ikke behøver at vælge mellem det moderne liv med ubegrænset adgang til de digitale muligheder eller de naturskønne omgivelser. Med hurtig og stabil internetforbindelse i landområderne har du nemlig mulighed for at få det hele. Der er således ikke længere nogen undskyldning for de københavnere, der stadig hævder, at internethastigheden i provinsen skulle være dårligere. 

Hurtig internet er afgørende for borgernes muligheder  

Det er af afgørende betydning, at der bliver investeret i den digitale infrastruktur, såfremt det skal gøres attraktivt at bo på landet. Det giver nemlig borgerne en række muligheder, som alle mennesker i dagens Danmark bør have ret til. 

De fleste familier stiller i dag rigtig store krav til internettet, i og med at alle stort set er online hele tiden. Det er ikke kun i forhold til hastigheden, at der ønskes det bedste, men det gælder tilmed i forhold til pris. Den høje kvalitet skal også være til at betale for, og der er heldigvis i dag gode muligheder for at finde billig internet. 

Mange mennesker betaler for meget for deres internet. Det handler derfor om, at disse landområder kan tilbyde stabilt internet, der samtidig er til at betale for.

Flere og flere danskere søger væk fra byerne og ud mod landet

Det har tilmed været muligt at søge om penge via Bredbåndspuljen, der var tænkt som en hjælp til de borgere, som var særligt plaget af dårlig og ustabil internetdækning. Der er derfor ikke nogen tvivl om, at der bliver gjort rigtig meget inden for dette område. 

Flere og flere danskere søger i dag ud mod landet, og undersøgelser viser, at du er mere tilfreds med dit liv, når du bor ude i naturen. Med udviklingen af hurtigere og mere stabilt internet i landområderne har københavnere mulighed for at kombinere det idylliske, landlige liv med de mange muligheder, internettet medfører. Det bliver derfor spændende at se, om det vil kunne lokke flere ud i provinsen. Det kunne sagtens tyde på det, i hvert fald.