Foto: Shutterstoc

De fleste er nok klar over, at det er ret dyrt at bo i storbyen – især hvis man gerne vil til en by som København for at bo og studere.

Sponsoreret indhold

Det er en eftertragtet by, og det viser sig altså også i priserne på en bolig – om det så er en, man selv vil eje, eller om det er lejebolig.

Så hvordan navigerer man så rundt i det københavnske boligmarked og finder det helt ideelle sted at bo, som lever op til de fleste af de krav, man har? Det kan du blive lidt klogere på herunder.

Mulighed for studiebolig

Når man er studerende, skal man selvfølgelig også benytte sig af nogle af de fordele, der er ved at være studerende. Det indebærer eksempelvis rabat på forskellige ting som teater, kaffe og i udvalgte butikker – men det indebærer faktisk også, at man har adgang til studieboliger, som tit er lidt billigere end de almindelige boliger, som ligger på de forskellige boligsider.

Du kan eksempelvis kigge nærmere på en studiebolig på Frederiksberg, hvis det er et område, du er interesseret i. Så kan du altid se, om pris, størrelse og den slags passer til de krav, du har.

Værelse i kollektiv

Hvis det gerne skal være billigt for dig at bo, så kan du også undersøge de forskellige kollektiver, kollegier og bofællesskaber, der er i København, da det i hvert fald typisk vil være en del billigere end at have en lejlighed med eget bad og køkken.

Det kræver selvfølgelig, at du er klar på at bo med andre mennesker – og hvis du er det, så kan det faktisk være meget hyggeligt og givende at bo med andre, unge studerende

Er du villig til at flytte udenfor København

Hvis du ikke kan gå på kompromis med visse ting – eksempelvis at du gerne vil bo alene med et bestemt antal værelse til en bestemt pris, så bliver du nok nødt til at være villig til at kigge på forstaderne til København, da det ofte vil være en del billigere.

Det gør selvfølgelig, at du ikke har byen tæt på hele tiden, men her handler det simpelthen om at prioritere. Her skal du så prioritere, om du vil gå på kompromis med selve lejligheden og dens pris for at bo tættere på byen, eller om du er villig til at bo lidt længere ude.