Det kan være svært at overskue, hvordan man skal gribe et boligkøb an, hvis man aldrig har beskæftiget sig med det før. Hvordan kan vi finansiere det? Hvilket lån skal vi tage? Hvor skal vi låne pengene?

Dette indhold er sponsoreret

Der kan være mange spørgsmål og mange muligheder at vælge imellem. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, og skræmmende at tage beslutninger der omhandler store investeringer. En mulighed er at sammenligne forskellige tilbud på realkreditlån fra forskellige banker, samt at sætte sig godt ind i hvad dine muligheder er.

Tilbud fra forskellige banker

Er du ved at undersøge muligheden for at købe en bolig, så overvejer du måske også et bankskifte. Du kan, gennem en realkreditberegner hos Mybanker, få tilbud fra forskellige banker og på baggrund af det vælge din nye bank. Sammenlign bankens realkreditlån tilbud med andre her. Man kan finansiere meget af et boligkøb gennem et realkreditlån. Har du planer om at købe en bolig, kan du få dækket op til 80%.

Generelt om realkreditlån

Din bank samarbejder med et realkreditinstitut, og det er ofte her du optager lånet. Det foregår på den måde, at en investor investerer i realkreditobligationer. Investoren vil derfor modtage det beløb, som svarer til dit lån, i obligationer. Kurserne på disse obligationer viser, hvor meget du skal betale tilbage, af de penge du låner. Jo tættere på 100 kursen er, jo billigere et lån får du. En kurs på 100 vil altså betyde, at du skal betale det samme beløb tilbage, som du låner. Jo mere den ligger under 100, jo mere skal du betale oveni beløbet, du har lånt. Det er derfor også en vigtig faktor at holde øje med, når du skal låne penge ved et boligkøb.

Økonomisk rådgivning

Der er rigtig mange elementer at forholde sig til, når man skal låne penge til et boligkøb. Man kan hurtigt miste overblikket, og det kan derfor være en mulighed at få noget økonomisk rådgivning. Man kan få hjælp til prisforhandling, juridisk rådgivning, hvilke vilkår der indgår ved et boligkøb og meget mere. Det er også en måde, der kan give mere ro i maven, når det handler om så stor en beslutning, som det er at købe bolig. Der er mange penge i spil, og for mange er det også en stor drøm at finde og investere i drømmeboligen. Derfor betyder det også meget at have styr på det praktiske med hensyn til finansieringen, som har betydning mange år frem.