Altanen kan være et fantastisk sted at opholde sig, særligt i de dage hvor vejret er ekstra godt. Potentialet er stort, og der er mange forskellige ting man kan gøre for at få mest muligt ud af sin altan.

Sponsoreret indhold

Nogle ting er mere essentielle end andre, og nogle kræver ligeledes et større budget end andre opgraderinger. Læs med og få nogle forslag til hvordan du kan opgradere din altan.

Den første åbenlyse opgradering er hyggelige og bløde altan møbler, så opholdet på altanen bliver endnu bedre. Afskærmning i form af parasoller og lignende, til de dage hvor solen er ekstra skarp. Samt en eller anden form for ventilator, til de dage hvor det mest af alt føles som om at luften står stille.

Med de rette remedier kan altanen nemlig være et super hyggeligt og skønt sted at være, både om dagen men også om aftenen. Det kræver blot at man forbereder sig, så man får mest muligt glæde ud af dette område i hjemmet.

Luftcirkulering til de varme dage

Til de ekstra varme dage på altanen kan du med fordel opsætte noget luftcirkulerende. Her er en blæser et rigtig godt valg, da du oftest kan tage denne med udendørs, så længe det er tørt. En blæser som dem du finder her https://www.plusled.dk/diverse/ventilator/taarnventilator.html er gode til udendørsområder. 

Tårnventilatorer er nemlig højere end de almindelige bordventilatorer og kan derfor opstilles i et hjørne, men stadig cirkulere luften i en højde som rammer det meste af kroppen og omgivelserne i området. Denne type ventilator har oftest en stor diameter og kan derfor cirkulere en stor mængde luft.

Afskærmning så du kan søge skygge

Det er vigtigt at man ikke opholder sig for længe i solen. Særligt i de rigtig varme sommerdage. En hedebølge kan gøre det svært at opholde sig indenfor, og altanen kan derfor være et rart sted at søge ophold i de perioder. Du kan med fordel opsætte solafskærmning i form af et solsejl eller parasol. Så kan du nyde vejret, men mindske risikoen for ubehag ved for kraftig sol eller andet vind og vejr.

Bløde puder og vedligeholdelsesfri møbler

Altanen er som oftest et udendørs område, medmindre man har opstillet permanent afskærmning. Derfor skal de møbler som opsættes, være modstandsdygtige overfor vejr og vind. Det er derfor en klar fordel at udvælge nogle møbler som er vedligeholdelsesfri og som er lavet til udendørs brug. 

Så er du sikker på at dine møbler rent faktisk kan holde til det blandede miljø, som der oftest er at finde på en altan. Dette bevirker desuden, at du oftest kan lade møblerne stå ude på altanen hele året rundt. Hvilket gør det noget mere enkelt og pænt, at holde området brugbart. Særligt hvis din altan er placeret højt, da det oftest kan være svært at tilføje og fjerne møbler fra altanen. Det gælder også hvis du gerne vil opgradere din altan med planter. Det er sværere end man tror at holde planter på altanen – og især hvis de skal kunne overleve hele året. Derfor kan det være en god idé at anskaffe sig nogle planter af plastik.