Rufino Osteria serverer ægte italiensk mad i Strandgade. Foto: Maja Harder

Maja Harder har været forbi på det hengemte Rufino Osteria i Strandgade på Christianshavn, der serverer pasta på ægte italiensk.

Blogindlæg af Maja Harder.

Rufino Osteria på Christianshavn er en ægte italiensk spisekro med mad, der ikke lader sig diktere af trends eller konkurrenter, men som virkelig bobler af velsmag og ostekærlighed.

I midten af restauranten står et stort rustikt langbord, og i døren står kokken gæstfrit og byder alle besøgende velkommen med et hjerteligt håndtryk.

Køkkenet er smeltet så meget sammen med restauranten, at man får følelsen af at sidde og observere den italienske mama, som er ved at gøre søndagsbordet klar til sin store, sultne familie.

Italiensk hygge for alle pengene! Rufino Osteria ligger i Strandgade 14 på Christianshavn. 

Osteria betyder jo ikke osterestaurant, som jeg ellers lidt troede, indtil sidst jeg var i Italien. Et Osteria er i stedet et spisested domineret af lokalhed, få retter og sæsonbetonede råvarer – og er ofte også det, man skal gå efter i Italien, hvis man vil undgå de mange turistfælder.

Det er præcis også sådan et sted Rufino Osteria på Christianshavn er blandt mange over-eksperimenterende og smagløse madkunst-fokuserede restauranter i København.

Enkelthed er klart et nøgleord på menuen hos det lille Rufino Osteria, men ikke når det kommer til vinmenuen.

Om du en er dedikeret vinsnob, eller om du absolut ingen clue har om, hvad du laver, når du peger på en tilfældig midterplaceret rødvin på listen, vil dette sted falde i din smag. Hvis du er i tvivl om vinen, er der nemlig fluks en dygtig sommelier klar ved din side.

Rufino Osteria laver pasta fra bunden, og kokken byder personligt alle gæster velkommen.

#Pastagasm
Rufino laver den slags pasta, som du egentlig mest bare har lyst til at spise uden noget.

Der er skruet fuldstændig op for intensiteten, fedtniveauet og saltstyrken, og resultatet er mundløbende pasta-fantastisk.

Hvis du skal have et tip til, hvordan sådan en portion ‘foodporn’ bliver til, kan du jo bare observere kokkene lave det from scratch i det åbne familiekøkken.

Den yderst tilfredsstillende intensitet af de rige pastaretter modsvares af en lillebitte kop kulsort kaffe efter maden. Og det bliver uden mælk! Også delvom man spørger.

Maja Harder anbefaler pastaglade københavnere at smutte en tur på Rufino Osteria.

Efter alt den gluten og laktose tror Rufino Osteria på, at de sorte dråbers kraft for helbredet og fordøjelsen skal virke uforstyrret.

Hvad sker der: Rufino Osteria
Hvornår sker det: Mandag til Lørdag, klokken 18-23
Hvor sker det: Strandgade 14, København K

Maja Harder er 25 år og har en master i medier og kommunikation fra London. Hun bor i København og elsker at gå på opdagelse i de mange spændende restaurant- og kulturoplevelser i byen. Hun skriver om sine opdagelser her og på majaharder.com.

Café N i Blågårdsgade: ‘Mere Nørrebro-agtigt bliver det vist ikke’