Sport fisherman hunting predator fish. Outdoor fishing in river during sunrise. Hunting and hobby sport.

Sponsoreret indlæg

Makrelfiskeri kan være en sjov og spændende fiskeri, der ikke kræver ret meget udstyr og som lige nu i sensommeren er på sit absolutte højdepunkt. 

Hvis du ikke før har prøvet at fiske i Københavns Havn, så er det er super tidspunkt at starte. Der findes flere gode steder at fiske makrel i havnen, blandt andet på Prøvestenen og på Oceankaj, men når stimerne er i havnen kan du finde dem alle steder. Det vigtigste er at du fisker et sted hvor der er forholdsvis dybt, helst mere end 6 meter, hvilket der er i de fleste af bassinerne i KBH havn og Nordhavn.

Med de rette teknikker og til de rigtige tidspunkter, er der gode chancer for at få bid på krogen.

Det optimale tidspunkt at fiske makrel fra land er tidligt om morgenen eller sen eftermiddag/aften. Makrellerne er mere aktive og tættere på land på disse tidspunkter, hvor de jager småfisk. Det er en god idé at tjekke tidevandet, da makrellerne ofte bider bedre omkring højvande.

Det bedste sted at fiske fra er moler eller andre steder, hvor du kan komme ud over vandet. Havne og broer er også gode steder. Du skal bruge let udstyr som en let spinnestang eller kastestang med monofil line i cirka 0,20-0,30 mm tykkelse.

Du fanger enten makrel på blink med forfang, hvilket er det nemmeste at komme i gang med, eller med glideflåd med agn, hvilket er noget sværere og kræver lidt fingernemhed de første par gange.

Når det kommer til agn, er makrellerne ikke kræsne. De bedste agntyper er tobis, sild, makrel eller ålestrimler. 

Når du kaster ud, er det vigtigt at sende agnet så langt ud som muligt og helst et godt stykke ud på det halvdybe vand, hvor makrellerne holder til. Variér indspolingen i tempo, og stop op indimellem, så agnet får lov at synke lidt. Hold øje med bid indikatorer som pludselige ryk eller at linen strammer til.

Sæt hurtigt an ved bid, og pump fisken ind mod land. Makrellen vil give hård modstand, så du skal være klar til at bremse dens flugtforsøg. Husk at have en stor landehåv klar, da makrellen ellers nemt kan glide af krogen lige inden landing.

Vær opmærksom på mindstemål og fredningstider for makrel, som ændrer sig løbende. I Københavns Havn er chancerne for undermålsfisk dog ret små.

Med de rette teknikker og på de rigtige tidspunkter og steder, er makrelfiskeri fra land i Københavns Havn et sjovt og spændende fiskeri, der sagtens kan give flotte fangster af velsmagende makreller.