Ssam serverer både koreanske burgere, flødeostesushi, snasket dybstegt kylling, stærk kimchi og lækre dressinger. Foto: Ssam.

Blogger Maja Harder har besøgt Vesterbros nye koreanske beboer, som imponerer med flødeostesushi og en knaldstærk kimchi.

Blogindlæg af Maja Harder.

Atmosfæren er spot on.

På Ssam kan man virkelig mærke kærligheden til det koreanske køkken. Her ønsker man at give københavnerne en ægte, stærk og snasket koreansk madoplevelse – med alt, hvad der hører til.

Præcis som hvis man befandt sig på den anden side af kloden.

Uden at have været nogle steder nær Korea vil jeg vove at påstå, at det går dem fremragende med missionen.

De passionerede og ultra servicemindede tjenere, der hverken rigtigt taler dansk eller engelsk, den uhøjtidelige stemning og den manglende hensyntagen til danskernes generelle sarthed overfor stærk mad er alt sammen med til at skabe illusionen af, at man befinder sig på en lille trendy restaurant i Korea.

Bedre end sushi!
Hvis du er en dedikeret sushifan vil Ssams koreanske ruller slå dig omkuld.

Bland de velkendte japanske sushirullers lækre og sprøde friskhed med det mest syndige og snaskede streetfood, du kan forestille dig, og du får kimbap – koreanske tangruller. Ssams bud på snacksushi.

Ifølge Ssam selv har deres ruller mere ‘kick’ end japansk sushi, og det kan jeg da kun give dem helt ret i.

Menukortet hos Ssam er fyldt med sunde madvarer, nogle endda med beskrivelsen ‘superfood’.

Samtidig er der ikke sparet på syndige dressinger, KFC (Korean fried chicken) eller smeltet ost.

Spillet mellem livsforlængende superfood og snasket friture spiller virkelig godt. Det kommer blandt andet til udtryk i den koreanske burger ‘Ssam buns’ med marinerede pickles, stærk skalotteløgssalsa og ribeye-steaks.

En skjult perle… Lidt endnu
Selvom Ssam skriver, at deres traditionelle og autentiske køkken mixes med nordiske traditioner og ingredienser, er det svært at få øje på andet end gennemført autenticitet i den asiatiske oase.

Hverken I deres udbud af desserter eller drinks er der nogle genkendelige nordiske vendinger eller ingredienser at finde. Det er dog kun et plus.

Vi har efterhånden rigeligt med nye nordiske spisesteder i byen, men kun én autentisk og syndig, fedtet koreansk hipster-restaurant.

Husk at booke bord. Vesterbro har fået øjnene op for sund koreansk streetfood, og der går sikkert ikke længe før resten af København også får det.

Hvad sker der: Ssam
Hvor sker det: Colbjørnsensgade 7, 1652 København V
Hvornår sker det: Se hjemmesiden for åbningstider

Maja Harder er 25 år og har en master i medier og kommunikation fra London. Hun bor i København og elsker at gå på opdagelse i de mange spændende restaurant- og kulturoplevelser i byen. Hun skriver om sine opdagelser her og på majaharder.com.

The Caribbean Housewife på Vesterbro serverer cremet, fyldig og frisk mad fra de varme lande