I mange år har markedet for plus size tøj ikke været noget at råbe hurra for. Tøj i XL-størrelser var normalt løst, farveforladt og generelt bare kedeligt. Heldigvis ser det ikke sådan ud i dag. Nu findes der masser af flot plus size tøj i flotte farver, mønstre og med forskellig pasform. 

At klæde sig på som plus size kvinde kan godt være udfordrende. Derfor har vi i denne artikel samlet nogle generelle tips til, hvordan du som stor kvinde kan klæde dig på efter din kropstype.

Lær at forstå din krop

Det er vigtig, at du lærer at forstå din kropsform, så du kan finde tøj, der komplimenterer den. Som plus size kvinde kan du for eksempel være bredere omkring barmen, lårene eller omkring maven – det er meget forskelligt.

Tøj, der passer din kropsform, er tøj, som fremhæver det bedste ved din figur. Det er komfortabelt og klæder din figur. 

Klæd dig på efter din størrelse

Prøv nogle forskellige størrelser af, og find det rette fit til dig. Selv som plus size kvinde kan man godt komme til at købe tøj, som er for stort.

Tøj i for store størrelser kan få dig til at se endnu større ud, end du faktisk er. På den anden side så er stramtsiddende tøj utrolig ukomfortabelt at have på.

Fremhæv dine bedste sider

Når man klæder sig i store, løse gevandter, så kan man uheldigvis få sig selv til at se større ud, end man rent faktisk er. Prøv i stedet at klæde dig i tøj, som fremhæver de træk, som du holder allermest af. 

Kjoler er et godt eksempel på, hvordan du let kan klæde dig efter din størrelse. Du kan for eksempel vælge en kjole, som strammer ind om barmen og taljen, men falder løst omkring maven og hofterne.
Under kjolen kan du tilføje et par leggins til store kvinder, som både strammer ind omkring maven og taljen, men også kan tilføje farve og mønster til dit look.

Vær strategisk med farverne

De fleste ved, at sort har en såkaldt “slankende” effekt. Sorte og mørke farver får os generelt til at se mindre ud. Det betyder dog ikke, at du skal gå udenom alle farverne, for så kommer garderoben til at se alt for kedelig ud.

Du kan strategisk bruge farverne til at fremhæve de områder på din krop, som du holder allermest af. Hvis du har valgt sorte bukser og en t-shirt, så kan du smide en farverig cardigan over, som komplimenterer din krop og giver dit outfit lidt mere liv. 

Et flot outfit finpudses også med de rigtige accessories. Tilføj tasker, bælter, smykker og tørklæder for at pifte dit outfit op, når du klæder dig på.