Foto: Cafe N / Maja Harder / KBH.dk

Lavalamper, Buddhakunst, marokkanske tæpper og mad lavet med kærlighed. Café N på Nørrebro er et besøg værd.

Blogindlæg af Maja Harder. 

Café N i Blågårdsgade på Nørrebro er et vegansk folkekøkken, hvor stemningen er helt i top.

En lille vegansk café fyldt med økologisk te og lokal kunst er muligvis noget, de fleste forbinder mere med Vesterbro, men på Café N får man virkelig ‘the true Nørrebro-experience’. Og det er netop for den gennemførte, familiære og hippie-agtige Nørrebro-stemning, at man bliver nødt til aflægge Café N et besøg.

Veganer eller ej.

Hjemmelavet mormor-mad
Maden er helt i top. Den er en god blanding af det hele – uden at ville for meget. Man kan blandt andet få en god snasket veggie-burger med hjemmelavet mayo og rodfrugts-fritter, en vegetarisk delle-menu eller en farverig brunch.

Selvom maden i det veganske folkekøkken er eksperimenterende, er det bedste ord til at beskrive den nok ‘hjemlig’. Forestil dig et perfekt stykke af mormors hjemmelavede forlorne hare med friske danske kartofler – bare i vegansk udgave.

Foto: Cafe N / Maja Harder / KBH.dk

Der er en autentisk folkekøkken-stemning inde på den lillebitte café, der med det samme fortæller dig, at her er plads til alle. Og det er den samme hyggelige, varme og tilfredsstillende følelse, du får ved at spise caféens hjemmelavede anretninger.

Folkekøkken-stemningen rækker langt udover maden og indretning. Medarbejderne er enormt åbne og sympatiske. Det er de originale hipsters, der arbejder her, før det blev moderne med fake briller, fuldskæg og tatoveringer.

Foto: Cafe N / Maja Harder / KBH.dk

Billig øko-vin
Priserne er også med på folkekøkken-dillen. Man kan få en burgermenu med det hele og en juice for 109 kroner og et stykke kage for 25 kroner. Det behøver dog ikke blive mere hippie-agtigt, end at man sagtens kan nyde et glas (økologisk) vin til maden til 35 kroner glasset.

Hvis man har lyst til at bruge flere penge, er der selvfølgelig mulighed for at købe noget af den lokale Buddha-kunst med hjem.

Maja Harder er 25 år og har en master i medier og kommunikation fra London. Hun bor i København og elsker at gå på opdagelse i de mange spændende restaurant- og kulturoplevelser i byen. Hun skriver om sine opdagelser på majaharder.com.