Overvejer du at uddanne dig til bunker trader? Eller har du brug for en bunker trader i dit arbejde? Så kan du her blive klogere på, hvad han arbejder med til dagligt.
Sponsoreret indhold
Læs også om, hvilke egenskaber en dygtig bunkerhandler besidder.
Hvad laver en bunker trader?
Kort sagt er en bunker trader en person, der handler med skibes brændstofbeholdning. Det kan være mange forskellige slags bunker fuel, for eksempel dieselolie, marinegasolie og smøreolie. Jobbet omhandler stort set alle slags skibe, herunder krydstogsskibe, containerskibe og tankskibe.
Bunkerhandleren har typisk et nært samarbejde med havneagenter om levering af bunkerbrændstof. Hans kunder er primært rederier, og han fungerer som et vigtigt led mellem kunde og leverandør.
Det er bunker traderens egen opgave at opbygge en solid kundeportefølje. Kunderne får rådgivning om forskellige former for bunker fuel, og i hvilke havne brændstofferne er tilgængelige.
Det er også bunkerhandlerens opgave at forhandle priser. Han indsamler og distribuerer priser fra leverandøren, opstiller relevante tilbud for kunder og lukker handler. Efter endt handel står han for opfølgning for at sikre, at kunden betaler efter aftale.
Bred viden og stort ansvar
Der hviler et stort ansvar på bunker traderes skuldre. Især fordi der ikke sjældent opereres med store beløb i jobbet. Det er bunker traderens job at tage ansvar for, at kunden får den rette type olie på det rigtige tidspunkt og til den rette pris.
Det store ansvar fordrer, at bunkerhandleren opbygger en grundlæggende viden inden for sit felt. Han skal blandt andet opsøge viden om skibsfart, handel og global levering. Samtidig forventes det, at han har dyb indsigt i skibes brændstofbeholdning.
Kunder kan have specifikke ønsker til bunker fuel, som det er traderens opgave at imødekomme. Det kan for eksempel være ønsker om miljøvenligt eller budgetvenligt brændstof. Her forventes det, at traderen har et kompetent svar parat. Alternativt skal han være villig til at vende tilbage med en optimal løsning for kunden efter at have undersøgt sagen nærmere.
Bunkerhandleren skal holde sig up to date med nye forretningsmuligheder og udvide sit netværk. Samtidig skal han stræbe efter at opretholde sin eksisterende kundebase.
En bred viden tilegnes gennem erfaring og uddannelse. Bunker traderen gennemgår forud for jobbet en trainee-uddannelse i en bunkervirksomhed. Han forventes også at have en gymnasial uddannelse.
Gode egenskaber hos en bunker trader
Der er forskellige egenskaber, en dygtig bunkerhandler besidder, og her kan du læse om nogle af de vigtigste.
Ofte kræver jobbet mange rejsedage og forhandling med kunder over hele verden. Det er derfor en fordel, at bunkerhandleren besidder mod og vilje til at rejse. Det er også en klar force, at han taler engelsk på et fornuftigt niveau. Samtidig skal han kunne møde mennesker med forskellige kulturelle baggrunde og sætte sig i deres sted. Empati er derfor en relevant egenskab.
Generelt er det en fordel, hvis bunker traderen har gode talegaver, så han kan forklare handelsforhold og løsninger tydeligt for kunden. Det er vigtigt, at han vægter gennemsigtighed højt, så kunden altid er opmærksom på krav, forhold og forventninger.
Erfaring med salg er et plus. Det samme er gode IT-kundskaber og en grundlæggende forståelse af marketing, herunder rapportering og markedsanalyse. Det er også at foretrække, at handleren evner at arbejde i et højt tempo, da der kan være travle perioder.
Det er også vigtigt ikke at være bange for ansvar, da jobbet indebærer store kunder og beløb. Bunker traderen skal gerne være proaktiv og målrettet kunne tage initiativer, så han kan skabe et godt og solidt netværk af kunder. Det kræver også, at han evner at motivere sig selv.
Bunker traderen skal kunne arbejde selvstændigt og samtidig være en holdspiller, der kan samarbejde med kunder og leverandører. Han skal være løsningsorienteret, så både kunde og leverandør stilles tilfreds med handlen.