Situationsbillede

Situationsbillede

En af Københavns mest anerkendte restauranter lukker nu dørene efter mere end ti år på den gastronomiske scene. Restauranten, som har modtaget utallige hædersbevisninger, må desværre lukke med kort varsel på grund af økonomiske udfordringer.

På trods af sin position i den gastronomiske elite og sin kendte moderne fortolkning af nordisk køkken, har det været vanskeligt at få forretningen til at løbe rundt. Selvom restauranten har opnået international anerkendelse og modtaget seksstjernede anmeldelser, er det ikke lykkedes at sikre en økonomisk bæredygtig drift.

Økonomiske udfordringer trods overskud

LOCA Gruppen, som overtog restauranten i 2019, havde ambitionen om at skabe en bæredygtig restaurant både i forhold til råvarer og økonomi. Selvom driften viste et overskud i 2023, har de økonomiske udfordringer i 2024 gjort det nødvendigt at lukke.

Omkostningerne ved at opretholde det høje kvalitetsniveau overstiger det antal gæster, der er nødvendigt for at sikre en sund økonomi. Dette har gjort det umuligt at fortsætte driften uden at gå på kompromis med kvaliteten.

“Vi er meget stolte af det, vi har opnået med restauranten, men må erkende, at tiderne har ændret sig. Den oplevelse og det prisleje, vi tilbyder, passer ikke længere ind i markedet. Økonomisk bæredygtighed og ansvarlighed er kerneværdier for LOCA Gruppen, og derfor vælger vi at lukke nu,” udtaler ejerne Merete Holst og Dorte Juhl Østergaard i en pressemeddelelse.

En æra af kulinarisk excellence

Under ledelse af køkkenchef Christoffer Sørensen har restauranten høstet mange anerkendelser. Den har blandt andet haft en plads på World’s 50 Best Discovery-liste og blev rangeret som nummer 81 på Opinionated About Dining’s liste over Europas bedste restauranter.

Restauranten lukker endegyldigt lørdag den 12. oktober. Indtil da har gæster mulighed for at besøge stedet og nyde den særlige madoplevelse en sidste gang.

Kilde: Familiemagasinet.dk