Foto: Shutterstoc

Det er dyrt at købe bolig i København i disse år. Derfor er det vigtigt at kunne spare penge, hvor det er muligt. Så hvorfor ikke droppe ejendomsmægleren?

Københavns Kommune har de seneste år meldt om nærmest konstante stigninger i priserne på boligmarkedet. Men det seneste halve år har priserne dog ligget i et mere stabilt leje og skyder med andre ord ikke i vejret med samme tempo som tidligere. Som boligøkonom hos Nykredit, Mira Lie Nielsen, sagde til nykredit.dk i august: 

– Priserne på ejerlejligheder er på landsplan steget med godt 8 procent de seneste par år, men farten er aftaget i 2018, og vi venter samlet set prisstigning på 7,3 procent i år. I København forventer vi, at priserne stiger 7,8 procent i år.

Selvom farten er blevet sat ned, er det altså stadig dyrt at købe en bolig, og derfor kan der være ide at se på, hvor du kan spare penge. Der skal vel spares, hvor der spares kan, og i dag er der meget af det, ejendomsmægleren kan gøre for dig, som du kan få gjort billigere. Du kan selv orientere dig om prisniveau på boliger på diverse boligportaler, tage til åbent hus og holde øje med boligmarkedet generelt.  Men når du skal købe en bolig, er der en masse papirer, bilag og dokumenter, du skal holde styr på.  Her kan du overveje at hyre en boligadvokat i København og så droppe at tilknytte en ejendomsmægler. Du kan også få brug for juridisk rådgivning, så du har det bedste grundlag at træffe en beslutning på, når du skal købe bolig. Det kan din boligadvokat også hjælpe dig med. 

De kommende år kan vise sig at være usikre, hvad prisniveauet angår på boliger i København. 

”Københavns indbyggertal vokser, og det medfører øget efterspørgsel efter boligkvadratmeter. Samtidig er boligbyggeriet nu kommet op på et niveau, som modsvarer efterspørgslen, men spørgsmålet er, om det er de efterspurgte typer boliger, der bygges, og hvornår de er færdige. Udviklingen i indbyggertal og nye boliger kan påvirke prisudviklingen i både opadgående og nedadgående retning i de kommende år”, som Mira Lie Nilsen sagde til nykredit.dk i august. 

Samtidig træder en ny boligskatteaftale i kraft i 2021, som kan gøre det endnu sværere at spå om prisernen på boligmarkedet. Der er mange regler, jura og forhold at holde styr på. De kedelige af dem, når du skal købe bolig, kan du derfor lige så godt få en boligadvokat til at kigge på.