Teknik- og Miljøudvalget har godkendt en startredegørelse for en ny lokalplan for området omkring Laksegade i Indre By. Kvarteret skal være mere åbent og attraktivt.
KBH.dk har tidligere skrevet om, at Danske Banks hovedkvarter i Laksegade er blevet solgt til en ny ejer, der vil indrette bygningerne til boliger, hotel, erhverv og butikker.
I den forbindelse har Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune godkendt en startredegørelse for en ny lokalplan, som skal trylle hele kvarteret om til et mere livligt og aktivt område i Indre By, oplyser udvalget til KBH.dk.
Det gamle kvarter mellem Holmens Kanal og Magasin kommer til at se helt anderledes ud, hvis det står til Teknik- og Miljøforvaltningen.
Visionerne for området omkring Laksegade er, at der skal være gågade, flere boliger, færre biler og flere aktiviteter for borgere og besøgende, så kvarteret bliver mere livligt og aktivt.
For teknik- og miljøborgmester Morten Kabell står det især højt på ønskelisten, at de gamle gader bliver mere indbydende, og at der bliver bygget boliger til alle slags københavnere.
– Kvarteret omkring Laksegade har et stort byrumspotentiale med smukke gamle bygninger og brostensbelagte gader. Det er helt på sin plads at åbne kvarteret op og gøre det mere attraktivt for københavnerne. Men når vi taler boliger, er det vigtigt, at vi skaber grundlag for en blandet by.
– Andelen af almene boliger er meget lav i det her område, og derfor skal vi stille krav til bygherre om, at 25 procent af boligerne bliver almene. Det vil være med til at skabe et blandet og balanceret kvarter, hvor der er plads til både advokaten, sygeplejersken og den studerende, siger Morten Kabell.
Teknik- og Miljøforvaltningen ønsker, at kvarteret omkring Laksegade bliver mere livligt, og derfor har forvaltningen følgende anbefalinger til den kommende lokalplan for området:
- Dele af Laksegade og Vingårdstræde skal lukkes for biltrafik for at skabe sammenhæng med Kongens Nytorv og Strøget.
- De bevaringsværdige bygninger skal så vidt muligt have store åbne vinduespartier i stueetagen.
- Parkeringshuset i Asylgade skal erstattes af nyt byggeri med butikker i stueetagen og boliger ovenpå.
- Bankbygningen på Bremerholm 33 skal bygges om og løsrives fra nabohuset, så Laksegade bliver forbundet med Banktorvet.
- Selve Banktorvet skal være grønnere, og der skal laves nye indgange til bygningerne rundt om.
- Til slut anbefaler forvaltningen, at der skal stilles krav til bygherre om almene boliger.
– For at projektet kan realiseres, skal der udarbejdes og vedtages et kommuneplantillæg, hvor den geografiske ramme for bymidten udvides til at omfatte Laksegade, men uden at der tillades yderligere butiksareal i bymidten, oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen.
Første forslag til en konkret lokalplan for området bag Kongens Nytorv forventes at være klar i maj 2018, hvorefter det vil blive sendt i offentlig høring.
Byens største champagnebar inviterer alle til fredagsbobler i Nørre Søgade