Valby har fået en ny mexicansk biks med et ultrafristende menukort. Sæt for eksempel tænderne i en blød taco med milde, sprøde løg, syrlig kål, tomatiserede flæskesvær og chilisalsa.
Mexicansk er meget mere end hakket oksekød, revet ost og stenhårde tacoskaller fra Santa Maria.
Vaca blev grundlagt i Aarhus i 2014 og har siden udvidet forretningen til flere danske byer. Nu er det mexicanske takeway-koncept kommet til Valby og byder alle med hang til lækker mexi-mad med et moderne dansk twist indenfor på Valby Langgade 47 – lige hvor Søndre Fasanvej krydser vejen.
Det er både muligt at tage maden med hjem og spise i restauranten.
Et hurtigt blik på menukortet afslører, at køkkenet hos Vaca er kreativt og ambitiøst. Det sigter efter at sammensætte klassiske mexicanske smagsnuancer med gode danske råvarer.
Du kan for eksempel få en ‘crunchy cerdo’-burrito med salat, tomatsalsa, syrlig kål, sprøde flæskesvær, chilimayo og spicy chilisalsa. Eller en ‘loco pollo’-taco med syrlig kål, cremefraiche, sprødt kyllingeskind og Vaca BBQ-sauce.
Vaca serverer desuden klassisk chili con carne og ensalada, hvor man i begge tilfælde selv vælger hovedingrediensen, som for eksempel kan være langtidsbraiseret okse, mexicansk kødsauce, guacamole, vegansk bønnefalafel eller langtidsbraiseret nakkekam.
Derudover kan der tilvælges forskellige toppings, hvis man vil have ekstra ekstra fyld i sin valgte hovedret.
Hvis man har plads til et sødt punktum efter måltidet, serverer Vaca lune, sprøde churros med is-skum, chokoladesauce og mexicansk müsli af rørsukker, mørk chokolade, kokos og crunchy peanuts.
Vaca har desuden tre forskellige cocktails til 45 kroner stykket på menukortet – hvis man lige har brug for en margarita, hvilket jo godt kan ske.
– Vaca er helt grundlæggende ‘mexican finger food’. Vi har lavet et koncept, der tager udgangspunkt i det ægte mexicanske køkken og eksperimenteret med at tilsætte danske råvarer, siger Vacas administrerende direktør Kasper Hansson til KBH.dk.
Han tilføjer, at holdet bag Vaca har store forventninger til beliggenheden på Valby Langgade.
– Vi havde længe ledt efter de rigtige lokaler til vores første Vaca i København, og da muligheden bød sig i Valby, tøvede vi ikke. Beliggenheden er enormt trafikkeret og egner sig rigtig godt til vores koncept i og med vi hurtigt laver maden i restauranten – uanset om du vil spise den på stedet eller tage den med som take away.
– Vi har enormt høje forventninger til vores nye restaurant i Valby og har allerede fået en fantastisk velkomst af gæster og nabolag. Nu glæder vi os blot til at vise os frem overfor endnu flere gæster i København, siger Kasper Hansson.
Vaca åbnede Valby Langgade 47 den 15. januar i år. Den findes i forvejen i Aarhus og Aalborg.
Slurp Ramen Joint i Nansensgade gør dig mæt og holder dig varm i vinterkulden