Der kan være forskellige årsager til at man skal flytte: plads, økonomi, omgivelser og så videre.
Sponsoreret indhold
For eksempel kan det være, at du flytter fra byens forurening og larm til fordel for landets ro og rene luft og samtidigt for at starte dit eget selvforsynende landbrug. Hvis du dog ikke er helt klar på denne emissionsfrie men også lidt ekstreme flytning, så kan du læse med her for stadig at være bæredygtig i din flytteprocess.
Vand, varme og el
Når man flytte ind i en ny bolig er nogle forskellige vilkår, hvoraf nogle drejer sig om forbrug. Hvis man har købt sin bolig er man herefter selv ansvarlig for at få forsynet og betalt for vand, varme og el. I denne forbindelse kan man sigte efter de billigste priser, som for dig som forbruger er økonomisk bæredytigt, men det er ikke nødvendigvis miljømæssigt bæredygtigt.
Du bør derfor undersøge forskellige udbydere og finde dem, der også har fokus på på planeten, som eksempelvis Blueenergy. Hvis man bor til leje, er det forskelligt fra udlejer til udlejer, hvilket forbrug der omfattes af huslejen og acontobetalingen, men også hvad man selv skal sørge for. Derfor kan man ikke altid bestemme, hvor miljøvenligt det er, man skal huske, at det også handler om at være bevidst om og begrænse sit forbrug.
Store flyttedag
Når du så endelig står på flyttedagen, kan du også have gjort dig bæredygtige tanker forud for denne. På grund af omfanget og størrelsen på ens ejendele, har man ofte brug for en slags køretøj. Du vil gøre meget klogt i at overveje størrelsen på det pågældende køretøj, for hvis du kan have alle dine ting og sager i ét læs og dermed kun køre én tur, så sparer du CO2 allerede der.
Møbler og indretning
Når du endelig skal indrette din nye bolig, så kan du ligeledes gøre dette på en bæredygtig måde. Helt ideelt kan du flytte alle din ting ind i det nye sted, hvorved der hverken bliver købt alt for meget nyt og ej heller går for meget til spilde. Hvis du dog skulle have nogle ting til overs kan du bidrage til den cirkulære økonomi ved at sælge eller give dine ting til andre, som i stedet kan bruge dem. Hvis du derimod står og mangler ting til indflytningen kan du igen gøre brug af den cirkulære tankegang i forhold til forbrug, for der er helt sikkert noget, som har noget brugbart til salg. Derudover kan man ofte finde skatte i storskrald, på affaldssorteringer og genbrugspladser, men også i genbrugsbutikkerne.